Košarka

VUČEVIĆ: Iz utakmice u utakmicu podižemo formu

Muška košarkaška seniorska reprezentacija pobjedom je počela nastup na turniru ''Trofej Makedonija'' u Skoplju koji je nova provjera u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine - izabranici Bogdana Tanjevića savladali su domaćina turnira 77:73 (27:12, 13:24, 23:24, 14:13) i upisali šestu pobjedu u pripremnom periodu nakon što su na Zlatiboru ostvarili pet pobjeda protiv Mađarske i Švajcarske.
VUČEVIĆ: Iz utakmice u utakmicu podižemo formu
Portal AnalitikaIzvor

U duelu protiv domaćina turnira u sastavu nijesu bili kapiten Suad Šehović, Petar Popović i Zoran Nikolić, a naša reprezentacija vodila je u najvećem dijelu meča i u neizvjesnoj završnici riješila pitanje pobjednika. Crna Gora će u drugom kolu u četvrtak (18 sati) igrati protiv Bosne i Hercegovine koja je na startu turnira poražena od Belgije 73:67. Turnir u Skoplju je odlična provjera uoči početka kvalifikacija za Eurobasket i duela protiv Slovačke koji je na programu 31. avgusta.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Nikola Vučević koji je ostvario ''dabl-dabl'' učinak sa 19 poena i 10 skokova, a imao je i pet asistencija. Dvocifren učinak imali su i Derek Nidam sa 14 poena, uz četiri asistencije i Vladimir Mihailović koji je upisao 11.

- Dobro je da ređamo pobjede u pripremnom periodu i to je veoma značajno zbog samopouzdanja. Mislim da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo forme. Makedonija je najbolji protivnik protiv kojeg smo igrali u pripremnom periodu, odlično smo krenuli i došli do velike prednosti, ali smo dozvolili protivniku da se vrati u meč. Važno je da osjetimo da igramo mečeve u kojima je svaka lopta važna i vjerujem da ćemo biti na još većem nivou u naredna dva meča u Skoplju. Okrećemo se duelu protiv Bosne i Hercegovine koja je odlična ekipa i godinama su učesnici velikih takmičenja. Nurkić i Teletović su njihova dva najbolja igrača, ali tu su i Gordić i Milošević. To će uz gostovanje Sloveniji koje nas očekuje nakon turnira u Skoplju, biti najveći ispiti u pripremnom periodu - kazao je Vučević.

- Dobro smo otvorili duel i to je veoma važno. Imali smo veliku razliku nakon prve četvrtine, ali je u drugom periodu došlo do pada što se odrazilo na konačan rezultat. Važno je da stičemo naviku da dobijamo ovakve mečeve koji su u egalu, a naročito zbog činjenice da smo igrali na gostujućem terenu i to daje dodatnu težinu ovoj pobjedi - kazao je plejmejker Nikola Ivanović.

Portal Analitika