Finansije

Korisnici kredita u „švajcarcima“ protiv stava CBCG

Novopredložena rješenja izmjena i dopuna Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure stavila bi u neravnopravan položaj korisnike kredita i onemogućila dosljednu primjenu metodologije koja se koristi prilikom obračuna njihovih obaveza, ocijenjeno je iz Centralne banke Crne Gore. S druge strane, predstavnik korisnika kredita poručuje da se radi o opstrukciji.
Korisnici kredita u „švajcarcima“ protiv stava CBCG
Portal AnalitikaIzvor

Savjet CBCG je na današnjoj sjednici razmotrio Predlog izmjena i dopuna zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure od 1. avgusta i, imajući u vidu sve moguće rizike i negativne posljedice donošenja tog zakona, donio mišljenje kojim se ostaje pri ranije iznijetim načelnim stavovima.

- Sagledavanjem novopredloženih rješenja iz Predloga zakona, konstatovano je da se ona suštinski razlikuju od predloga koje je CBCG dala u svom mišljenju - navodi se u saopštenju CBCG.

Predstavnik korisnika kredita, Dragan Senić, poručuje da se radi o opstrukciji.

Podsjećamo, grupa poslanika je 1. avgusta ponovo u skupštinsku proceduru predala Predlog izmjena i dopuna Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure. Predlog je, na inicijativu poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, potpisalo 39 poslanika.

Poslanici su potpisali i zahtjev za vanredno održavanje sjednice Skupštine na kojoj bi se razmatrao Predlog izmjena i dopuna zakona o konverziji kredita u švajcarskih franaka u eure, koja bi bila održana 30. avgusta.

Portal Analitika