Politika

BLAŽIĆ: Đukanović odlučuje, popuna možda i iz opozicije

Nakon što kadar GP URA ode, premijer odlučuje ko će doći na njihova mjesta koja su im po političkom sporazumu pripala u Vladi izbornog povjerenja, kazao je za TVCG dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić.
BLAŽIĆ: Đukanović odlučuje, popuna možda i iz opozicije
Portal AnalitikaIzvor

On ističe kako ta ovlašćenja predsjedniku Vlade niko ne može da uskrati. S druge strane, Blažić smatra da bi eventualna popuna mogla da se dogodi jednim dijelom i iz političkih partija koje su ostale vjerne sporazumu, u kojima, kako primjećuje, sada svi vagaju zbog različitih interesa.

- Eventualna popuna mogla bi da se desi jednim dijelom iz političkih partija koje su ostale vjerne sporazumu i oni bi mogli da predlože premijeru da se određena lica postave, odnosno imenuju, a s druge strane premijeru apsolutno ne može niko da uskrati ovlašćenje da shodno tom zakonu on predloži - rekao je Blažić.

On primjećuje kako je očigledno da u opozicionoj „trojci“ sada svi vagaju.

- Vidite da opozicija ima različite interese. URA ima jedan interes koji je principijelnog karaktera, Demos drugačiji - opet legitiman pogled. SDP je vazda bio onakav kakav je - zaključuje Blažić.

Izvor: TVCG

 

Portal Analitika