Abiznis

IVANOVIĆ: Ako radimo zajedno, rezultati neće izostati

Potpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović boravio je danas u Nikšiću, gdje je zajedno sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem označio početak radova na izgradnji vodovoda Lukovo. Završetkom radova oko 250 domaćinstava dobiće vodu. Radovi su započeti mjesec dana nakon što je tokom prethodne posjete sa građanima dogovorena realizacija ovog projekta.
IVANOVIĆ: Ako radimo zajedno, rezultati neće izostati
Portal AnalitikaIzvor

- Ovom projektu pristupili smo na isti način kao i do sada. Pružili smo ruku građanima. Radili smo zajedno - Opština Nikšić, resorno ministarstvo i sada građani. Mnogo više možemo postići ako radimo zajedno. Nastavimo li tako, siguran sam da rezultati neće izostati. Pozivam sve građane da nastavimo da radimo zajedno, da radimo korak po korak i rješavamo jedan po jedan problem, ali ne način da povećavamo potrošnju, već na način da investiramo i da se vide rezultati investiranja. Tako ćemo poboljšati kvalitet života građana - kazao je Ivanović.

Mještani će dobijati vodu sa izvora Vidrovan. Vrijednost radova je smanjena u odnosu na vrijednost koja je predviđena projektom zahvaljujući angažovanju JP Vodovod Nikšić. Rok za završetak radova je april 2017. Dužina primarne mreže iznosi 15 kilometara.

- Očekujem da postavljanje primarne mreže bude završeno tokom narednih mjesec dana. Nakon toga potrebno je izgraditi tri rezervoara, nabaviti pumpna postrojenja, izgraditi sekundarnu mrežu i nabaviti sve drugo što je potrebno kako bi vodovod stavili u funkciju - kazao je gradonačelnik Grbović.

- Svi mještani su danas radosni. Pred nama je veliki prosperitet sela. Nešto bolje od onog što smo imali do sada i što nas okuplja na evropskom putu - kazao predsjednik mjesne zajednice Miljan Radović, ne skrivajući zadovoljstvo da je postignu zajednički dogovor između građana, opštine i resornog ministartsva.

Ivanović je obišao i radove na izgradnji još jednog vodovoda u Nikšićkoj opštini - II faze vodovoda Orah, čijom završetkom će se obezbijediti vodosnabdijevanje za 15 domaćinstava na visočijim kotama. Završeni su iskopi, položen je cjevovod, krakovi za sekundarnu mrežu, dok je u toku izgradnja objekta za smještaj pumpnog postrojenja i rezervoara za vodu.

Portal Analitika