Društvo

Osnovci sa Savine još ne znaju gdje će za 12 dana pohađati školu

Mališani iz vrtića „Naša radost“ na Savini sljedeću nastavnu godinu pohađaće u prostorijama Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ na Savini, gdje je već počela adaptacija određenih prostorija.
Osnovci sa Savine još ne znaju gdje će za 12 dana pohađati školu
Portal AnalitikaIzvor

Iz lokalne samouprave Radiju Jadran je rečeno da će za tu namjenu biće takođe preuređene i prostorije objekta Dnevnog centra u Igalu.

No, i dalje je nepoznanica gdje će učiti đaci OŠ „Milan Vuković“ sa Savine. Kako nezvanično saznaje novski radio, od prvobitno predloženog rješenja da dio đaka bude smješten u prostorijama bivše upravne „Prvoborca“ u Meljinama se odustalo, jer ne ispunjavaju osnovne standarde. Drugi dio đaka, kako je predloženo na sjednici lokalnog parlamenta 18. jula, trebalo bi da bude smješten u Domu omladine u Starom gradu. Međutim, končnu odluku donijeće ipak resorno ministarstvo.

- Opština Herceg Novi je u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom prosvjete radi prevazilaženja trenutne situacije. O optimalnom rješenju javnost će biti vrlo brzo obaviještena. U svakom slučaju, konačnu riječ o rješavanju ovog pitanja daće nadležno Ministarstvo - navode iz lokalne samouprave.

Ostaje problem i gdje će biti smještena djeca iz Dnevnog centra u Igalu. Opština Herceg Novi je raspisala javni poziv zainteresovanima koji bi, pod određenim uslovima, izdali u zakup prostor za tu namjenu. Na javni poziv su stigle tri ponude koje zbog formalnih nedostataka nijesu mogle biti razmatrane, pa će javni poziv biti ponovljen.

U aprilu je zatvoren vrtić na Savini zbog urušavanja i ugrožene bezbjednosti skoro 300 mališana, a onda je i Ministarstvo zabranilo rad obližnjoj OŠ „Milan Vuković“ sa više od 700 đaka. Nezvanično, razmatra se mogućnost da osnovci sa Savine, ipak, i narednu školsku godinu ostanu u matičnoj zgradi, jer ona nije toliko ugrožena kako se u prvi mah smatralo, pa je neophodno obaviti manje sanacione radove koji ne bi ometali nastavu.

Izvor i foto: Radio Jadran

Portal Analitika