Abiznis

Pomorski saobraćaj: Očekujemo blagi pad prometa

Ovogodišnja sezona za kompanije Pomorski saobraćaj iz Kamenara po učincima je kao prošlogodišnja, saopštili su za Radio Jadran.
Pomorski saobraćaj: Očekujemo blagi pad prometa
Portal AnalitikaIzvor

Takođe dodaju da postoji tendencija blagog pada prometa, ali nijesu precizirali broj prevezenih vozila na dnevnom odnosno mjesečnom nivou.

- Ove, kao i prethodne sezone, u funkciji je svih šest trajekata, a broj koje angažujemo prilagođava se intenzitetu saobraćaja. Cijene trajektnog prevoza nijesu mijenjane već par godina. One se kreću od eura, odnosno dva, koliko plaćaju biciklisti i motoristi, 4,5 eura za mala putnička vozila, do 25 eura koliko plaćaju specijalna vozila sa gabartitima van standarda - navode iz Pomorskog saobraćaja.

Očekivano, najveća frekvencija trajektnog saobraćaja je tokom vikenda u periodu od kraja jula i tokom avgusta. Takođe, pojačan intenzitet saobraćaja postoji u periodima smjene turista.

- Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da smo uspješno savladavali sve špiceve saobraćaja, tako da nije bilo zastoja niti većih zadržavanja prilikom trajektnog ukrcaja ili iskrcaja - kažu nam u ovoj kompaniji.

Tvrde da su obavili dobru pripremu sezone, organizaciju posla i angažovanje zaposlenih, pa čak i za vrijeme najvećih gužvi nema problema.

Do kraja godine u ovoj kompaniji, kako kažu, očekuju pozitivno poslovanje „na prošlogodišnjem nivou, sa tendencijom blagog pada“.

Izvor i foto: Radio Jadran

Portal Analitika