Turizam

U Rusiji udvostručena prodaja aranžmana za Crnu Goru

Potražnja aranžmana u Rusiji za Crnu Goru ove sezone je udvostručena u odnosu na prošlu i opravdala je sva očekivanja, saopštio je danas Turistički savez Rusije.
U Rusiji udvostručena prodaja aranžmana za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

- Potražnja za aranžmanima opravdala je sva naša očekivanja. Povećana je dva puta u odnosu na prošlu godinu. Povećan je i broj letova iz ruskih regiona - navodi Savez pozivajući se na Nacionalnu turističku kompaniju „Inturist“.

- Velika potražnja, minimalan broj specijalnih zahtjeva i dobre osnovne cijene karakterišu predstojeći kraj sezone. Turistima se preporučuje da se brže odluče oko smještaja, jer su najjeftinija mjesta pri kraju - navodi se na sajtu Saveza Atorus.ru.

Takođe se ističe da su praktično sva turistička mjesta Crne Gore popularna među Rusima, ali da prednjače Budva, Bečići i Rafailovići. Dodaje se da je prosječna cijena prodatog aranžmana za jednu osobu oko 500 eura - bez hrane, za sedam do deset dana.

Savez podsjeća da je Crna Gora ove godine produžila bezvizni režim za ruske turiste sa jednog na tri mjeseca.

U tekstu se ocjenjuje da je aranžmana dužih od 30 dana bilo malo, te da je turistički operator Ruski ekspres saopštio da su takvi aranžmani činili deset odsto od ukupne prodaje.

- Zahvaljujući niskim cijenama, ruski turisti gledaju na Crnu Goru kao alternativu odmora u vikendici, ali sa velikim plusem - morem - navodi taj turoperator.

Izvor: RTCG

Portal Analitika