Svijet

El Čapov sin otet iz restorana u Meksiku

Sin ozloglašenog meksičkog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana koji je trenutno u zatvoru, jedan je od nekoliko muškaraca koje su naoružani napadači kidnapovali iz restorana u ljetovalištu Puerto Velja.
 El Čapov sin otet iz restorana u Meksiku
Portal AnalitikaIzvor

The son of imprisoned drug lord Joaquin 'El Chapo' Guzman may be among the half-dozen men abducted by gunmen at a restaurant in the Mexican beach resort of Puerto Vallarta, authorities said Tuesday.

Hesusa Alfreda Gusmana (29) i još petoricu članova kartela Sinaloa oteli su u ponedjeljak članovi rivalske bande Nova generacija Haliska, prenio je danas Bi-Bi-Si (BBC).
Državni tužilac Eduardo Almaguer potvrdio je da se Guzmanov sin nalazi među otetima, navodeći da je policija identifikovla četiri napadača.

Otmica El Čapovog sina koji je takođe umiješan u trgovinu narkoticima, nagovještava da je on izgubio kontrolu nad svojim kartelom.
Meksički narko-bos je rukovodio poslovima do svog drugog bjekstva iz zatvora 2015. godine, ali otkad je ponovo uhapšen, nalazi se pod jakim bezbjednosnim mjerama.

Portal Analitika