Društvo

Počela izgradnja vodovoda u nikšićkom Lukovu

U nikšićkoj mjesnoj zajednici Lukovo, u kojoj živi oko 200 domaćinstava, počela je izgradnja vodovoda čija je projektna vrijednost oko 330 hiljada EUR.
Počela izgradnja vodovoda u nikšićkom Lukovu
Portal AnalitikaIzvor

Početak radova, čiji je završetak planiran do aprila naredne godine, ozvaničili su potpredsjednik Vlade Crne Gore, Petar Ivanović i gradonačelnik Nikšića, Veselin Grbović sa saradnicima.

Ivanović je kazao da je na putu ka Nikšiću "čuo vijest da je za socijalna davanja danas obezbijeđeno deset miliona EUR".

„Još jednom će deset miliona otići u potrošnju umjesto u investicije kojima bi se podigao kvalitet života crnogorskih građana“, rekao je Ivanović.

On je ocijenio da bi „kada bi imali deset miliona na raspolaganju za godinu završili sve nedostajuće seoske vodovode u Crnoj Gori“.

Prema riječima Ivanovića, na građanima je da se opredijele za potrošnju ili investicije.

On je mještanima poručio da se mnogo više može postići ako se nastavi zajednički rad.

„I ovim projektom pružili smo ruku podrške građanima i Opština i Mininistarstvo poljoprivrede zajedno rade, pa rezultat neće izostati“, kazao je Ivanović.

On je istako da i ovim projektom „pokazuju da drže riječ“.

„Prije samo mjesec posjetili smo ovaj kraj i već je počela izgradnja vodovoda, a pokrenuta je i inicijativa za rješenje drugog preostalog problema, izgradnju seoske kapele“, naveo je Ivanović.

On je ocijenio da probleme treba zajednički rješavati, korak po korak, ali, kako je dodao, ne povećavati besmislenu potrošnju već novac investirati u vidne projekte za poboljšanje kvaliteta života.

Grbović je kazao da je nedopustivo da Lukovo, kao najbliža seoska mjesna zajednica, godinama nije imala obezbijeđenu vodu iz vodovoda.

„Urađen je kvalitetan projekat koji po prvom rješenju iznosi oko 330 hiljada EUR, ali je taj iznos nakon predviđenih određenih ušteda smanjen na 270 hiljada“, rekao je Grbović.

On je dodao da je, po potpisanom ugovoru sa nikšićki preduzećem Vodovod, planirano da radovi budu okončani najkasnije do aprila naredne godine.

Prema riječima Grbovića, da bi investicija bila realizovana po planiranom neophodno je i da mjesna zajednica ispuni dogovor i obezbijedi dio novca, kako bi svako domaćinstvo dobilo vodu.

U ime mještana Lukova i Granica, Vojin Đukanović ukazao je na izuzetan značaj tog projekta čijom se realizacijom završava „najznačajniji infrastrukturni problem žitelja tog kraja“.

„Ovo je samo jedan od mnogobrojnih vododova u Crnoj Gori završenih uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i Petra Ivanovića“, rekao je Đukanović.

Portal Analitika