Kultura

OPEROSA: "Talasi Nila" i premijera Rosinijeve "Pepeljuge"

Operosa Montenegro Opera Festival počeće danas u Herceg Novom koncertom „Trenutak za klasiku na Forte mare“ koji će na toj tvrđavi početi u 20 časova.
OPEROSA: "Talasi Nila" i premijera Rosinijeve "Pepeljuge"
Portal AnalitikaIzvor

Manifestaciju će otvoriti osnivačkinja ove manifestacije, Katerin Hataja, a zatim će egipatski gudački kvartet „Talasi Nila“, čiji je dolazak podržao Samih Saviris, izvesti djela Hendla, Vjenjavskog, Betovena i Mendelsona.

Festival je prošle godine uvršten na listu evropskih festivala, a decenija postojanja Operose, ove godine se obilježava i u Herceg Novom.

Druge večeri Festivala koncert će prirediti duo Vox2Feel na u Starom gradu od 20 časova.

Za 19. i 20. avgust najavljeno je premijerno i reprizno izvođenje Rosinijeve opere „Pepeljuga“, koje će intrepretirati sedam pjevača, oktet učenika i Operosa orkestar koji broji 32 člana, a kojim diriguje Eraldo Salmieri. Uloge će izvoditi mladi operski pjevači Florentina Soare, Anastasija Kožuharova, Nataša Rašić, Luiđi Batistoni, Stefan Hadžić, Sebastjen Parot i Strahinja Đokić, režiju potpisuje Paolo Bosizio, a scenografiju i kostime Domeniko Franki.

Iz organizacije navode da je, povodom desetogodišnjice postojanja, za mlađe od 18 godina pripremljena kampanja „Young@Opera“ u okviru koje će imati besplatan ulaz na poslijednje dvije večeri Festivala.

Festival se zatvara 21. avgusta Gala koncertom i vatrometom na Kanli kuli od 20 časova.

 

Portal Analitika