Crna hronika

Nova krivična prijava: Mujo Redža prodavao stanove po dva puta

Službenici sektora kriminalističke policije Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su juče Osnovnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv Muja Redže zbog sumnje da je počinio prevaru u produženom trajanju, saznaju Dnevne novine u policiji.
Nova krivična prijava: Mujo Redža prodavao stanove po dva puta
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj ulcinjski biznismen koji se dovodi u vezu sa Naserom Keljmendijem sumnjiči se da je, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinku korist u iznosu od 150.000 eura, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica u dužem vremenskom periodu doveo u opasnost i oštetio Selatina Krasnićia iz Prištine i Sejidi Džemalija iz Ulcinja.

Redža je, kako se sumnja, Selatinu Krasniqiu 2011. godine prodao stan u Ulcinju površine 290 m2 za 100.000 eura. Prethodno je taj stan shodno drugom ugovoru o prodaji prenio na treću osobu a oštećenog Krasniqia nije obeštetio za novčani iznos od 100.000 eura koji je od istog preuzeo prilikom kupoprodaje predmetne nepokretnosti. Na isti način je, kako stoji u prijavi, doveo u zabludu i Sejidi Xhemalia u vezi sa kupoprodajom zemljišta površine 462 metra kvadratna u Ulcinju u vrijednosti od 50.000 eura.

Protiv osumnjičenog ulcinjskog biznismena, vlasnika firme Redža kompani, u više navrata su podnošene krivične prijave zbog ilegalne gradnje.

Krajem prošle godine on je u Osnovnom sudu u Ulcinju osuđen na godinu zatvora zbog nezakonite gradnje višespratnice u tamošnjem naselju Pinješ. Prethodno, u julu 2013. godine uhapšen je radi izdržavanja kazne od šest mjeseci, na koju je osuđen zbog građenja objekta kod restorana “Alfa”, bez građevinske dozvole. Za njim je ranije raspisivana i potjernica jer je u avgustu 2010. godine u skladištu njegove firme pronađen arsenal oružja. (Cdm/Dnevne novine) (Foto: ul-info.com)

Portal Analitika