Crna hronika

Tužilaštvo pozvalo Medojevića na saslušanje

Više državno tužilaštvo u Podgorici uputilo je poziv za saslušanje članu skupštinskog Odbora za bezbjednost Nebojši Medojeviću, na kojem će se izjasniti o svemu što mu je poznato u vezi ranjavanjem Predraga Šukovića, saopšteno je Dnevnim novinama iz te institucije.
Tužilaštvo pozvalo Medojevića na saslušanje
Portal AnalitikaIzvor

Poziv je upućen nakon što je Medojević u Skupštini, a zatim i u izjavi za Dnevne novine, kazao da je tužilaštvu poznat identitet napadača na bivšeg šefa policijskog odsijeka za organizovani kriminal, te da se radi o licu koje se kreće na relaciji Sarajevo-Banja Luka-Švajcarska. 

Medojević je rekao da ne zna ko je osoba koja je pucala, te da je sve što zna o tom slučaju kazao u Skupštini. Kako mu do tada tužilaštvo nije uputilo poziv za saslušanje, ocijenio je da nije rekao ništa što nadležni već ne znaju. Tvrdio je da su podaci kojima raspolaže vrlo precizni i tačni te da potiču iz, kako je kazao, pouzdanih izvora iz naših službi bezbjednosti.

Povodom istrage o napadu na Šukovića, Medojević je nedavno medijima kazao da se često u međusobnim obračunima zaraćenih kartela, ali i od naših bezbjednosnih službi za specijalne crne operacije, koriste vojnici strijelci iz Republike Srpske, BiH, Hrvatske koji imaju iza sebe bogato ratno iskustvo i modus operandi "koji je ovaj put ukazao da se radi o licu koje se kreće na ovoj relaciji".

Šuković je ranjen 11. jula u jutarnjim satima u centru Podgorice. Nepoznati napadač sa šeširom, kojeg su uhvatile bezbjednosne kamere sa objekata u blizini mjesta napada, pucao je Šukoviću u stopalo, a djelo je kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju.

Policija je odmah nakon incidenta objavila fotografiju osumnjičenog i pozvala sve koji o njemu nešto znaju da obavijeste policiju. MUP je nedavno raspisao i nagradu od 30.000 eura za informaciju o počiniocu. (Cdm/Dnevne novine)

Portal Analitika