Društvo

Podgorica: Većina nađe lijek, neki izlaze i praznih ruku

Pronašla sam većinu neophodnih ljekova koje sam uzimala za majku. Nije bilo „co –diovana“ za povišeni krvni pritisak, a za „presolol“ nijesam ni pitala, uzeću ga kod privatnika.
Podgorica: Većina nađe lijek, neki  izlaze i praznih ruku
Portal AnalitikaIzvor

Medikamenata za srčane bolesnike ima i nema, kako kad – ispričala je Pobjedi Podgoričanka Snežana Đuretić koja je juče uspjela da na recept dobije ljekove. Zatekli smo je u dugom redu u „Montefarmovoj“ apoteci u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Gužve su, pogotovo, izražene utorkom i petkom, kada apoteka dobija ljekove. Kod privatnika kad prifali Đuretić kaže da je i sama srčani bolesnik, i da u slučajevima kada joj fali ljekova, kupuje ih, jer, kako ističe, ne smije da dozvoli da ostane bez neophodne terapije.

''Uglavnom u privatnim apotekama kupim kada mi prifale ljekovi, jer ne smijem da razmišljam da li će ih biti ili ne u Montefarmovim'' kazala je Đuretić.

I juče je bilo onih koji su iz apoteke izašli praznih ruku. Ljuti i nervozni, nijesu bili raspoloženi za komentar. Uz uzdah, kratko prokomentarišu, da moraju dalje, da traže lijek.

Ne smetaju zamjene

''Tražio sam ga u apoteci na Zabjelu, ali ga nijesam pronašao, pa su me poslali Preko Morače. I eto uzeo sam ga. Generalno nemam problem da nađem lijek koji mi prepiše izabrani doktor. Kada su u pitanju medikamneti za pritisak, uglavnom se nađu zamjene, ali meni to ne smeta'' rekao je on. I Milivoje Popović zadovoljan je trenutnom snabdjevenošću apoteka. Imao je tri recepta i sve ih je, kaže, našao. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika