Crna hronika

Postupak protiv policajaca Terzića i Lukačevića

Protiv policajaca Nikole Terzića i Sima Lukačevića pokrenut je disciplinski postupak jer nijesu poštovali proceduru prilikom primopredaje dokumenata, koji su 17. decembra zaplijenjeni u kući kontroverznog podgoričkog biznismena Veselina Mujovića – saopšteno je Pobjedi.
Postupak protiv policajaca Terzića i Lukačevića
Portal AnalitikaIzvor

Ministrastva unutrašnjih poslova. Unutrašnja kontrola Ministarstav unutrašnjih poslova provjeravala je nestanak pisama i dokumenata iz Uprave policije, koji su zaplijenjenili iz kuće Mujovića.

Svi policiajci koji su bili uključeni u pretres kuće Mujovića kao i oni koji su predali dokumentaciju bili su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju. Policajci Lukačević i Terzić, kako je Pobjedi ranije saopšteno iz MUP-a, nijesu uporedili sadržinu potvrde o privremenom oduzimanju sa sadržinom predatih predmeta.

Dokazi nestali u istoimenoj aferi pronađeni su 28. marta u gepeku automobila koji koristi krim tehnika Centra bezbjednosti Podgorica na parkingu ispred policijske zgrade. Upravo zbog nestanka tih spisa dio Uprave policije bio je pod lupom javnosti.

Optužbe Iza brave su završili šef Odjela za borbu protiv organizovanog kriminala Dalibor Medojević i jedan od inspektora Nikola Terzić, ali Viši sud nije usvojio zahtjev Tužilaštva da se osumnjičenima odredi pritvor, već su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode. Protiv njih je pokrenuta istraga i saslušano je nekoliko svjedoka. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika