Društvo

Na rastanku besprizorni udar na Pobjedu

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Rade Milošević podnio je juče ostavku na tu funkciju, a prije nego što je tu vijest saopštio novinarima ispričao je da je došao do saznanja da je u pojedinim slučajevima, kako tvrdi, došlo do zloupotrebe budžeta ove ustanove zbog čega je i organizovao konferenciju za novinare.
Na rastanku besprizorni udar na Pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Milošević je novinarima rekao kako je danas vrlo teško, na ovakvoj političkoj sceni, ostati principijelan i držati do date riječi. To, kako je istakao, nije popularno i nije lako.

''Ali ovog trena podnosim ostavku na funkciju direktora ZZZCG'' rekao je on, pojašnjavajući da je to uradio zato što je sporazum ''grubo prekršio DPS“. Milošević je kazao da će se tehnički u narednom periodu razdužiti, ali da apsolutno više neće potpisivati nikakve ugovore, plaćanja, osim ako se to bude ticalo zarade zaposlenih.

Milošević se potom obrušio na Pobjedu, komentarišući projekat za koji je aplicirala. Istakao je da su mu bila jako interesantna dva projekta koja su odobrena, kako je kazao, u regularnoj proceduri, a tiču se d.o.o. ''Nova Pobjeda“ i d.o.o. ''Arhimed“ iz Podgorice. Rekao je da je Novoj Pobjedi odobren projekat u iznosu nešto višem od 34.000 eura, a „Arhimedu“ 42.000 eura. Sporno mu je što je, kako je naglasio, riječ o „istim projektima“.

''Projekat Nove Pobjede i „Arhimeda“ je, vjerovali ili ne, u 97 odsto od tačke do tačke prepisan. Samo je promijenjen naziv firme i jedna aktivnost'' negodovao je on.

Reakcija ''optuženih'' - Milošević i druge igrice

Nenadano je Rade Milošević dobio priliku da bude direktor. I još kontrolor. Od rane mladosti navodno je imao posla sa zakonom i onda, vjerovatno i na sopstveno iznenađenje, našao se u poziciji da on istražuje zakonitost nečijeg postupanja. I zaista je bio posvećen. Trudio se. Na sve načine pokušavao je da nađe zloupotrebe u Zavodu za zapošljavanje, gdje su ga drugovi iz opozicije namjestili na poziciju direktora. Podnosio je i krivične prijave, čak i specijalnom tužiocu. Ali, ništa. Sve je bilo uzalud. Prijave su odbačene, a Milošević je ostao da se žali na sistem koji ne funkcioniše i tužioce čijim radom nije zadovoljan.

Projekat kojim se Milošević obrušio na Pobjedu je podrazumijevao da Pobjeda na šest mjeseci zaposli šest osoba sa invaliditetom, daje im plate, plati obuku, kupi opremu... Skandalozan slučaj, po Miloševiću. Tako je on to predstavio. Tako je, izgleda, dogovoreno. Da kraj mandata „ovjeri“ Pobjedom?! Zašto i u čijem interesu za sada nije jasno, ali moguće je naslutiti. Čitavi pres i čitava priča, pa i njegova ostavka, ostali su u sjenci, kako on reče, skandaloznog projekta sa Pobjedom. To je, jasno je, bio i cilj. Naružiti Pobjedu. Jer postaje sve uticajnija i čitanija. Obrukati je. Srećom, providan i neuspio pokušaj koji najviše govori o Miloševiću i kuhinji iz koje dolazi i on i ovakvi skandali. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika