Vaterpolo

VATERPOLISTI: Pravi kad je najvažnije, nećemo stati!

Veliko oduševljenje je u taboru crnogorske vaterpolo reprezentacije nakon plasmana u polufinale Olimpijskih igara i veličanstvene pobjede nad Mađarskom.
VATERPOLISTI: Pravi kad je najvažnije, nećemo stati!
Portal AnalitikaIzvor

Predrag Jokić: Bili smo pravi kada je bilo najvažnije. Napad je proradio kada je bilo najpotrebnije. Zasluženo smo u polufinalu. Bilo je malo straha nakon primljenog gola za izjednačenje, ali u petercima su momci bili mirni i vjerovali su u sebe.

Antonio Petrović: Odigrali smo sjajnu utakmicu, pripremili smo se na najbolji način. Nećemo stati, trudićemo se da nastavimo. Nadamo se da je vrijeme za medalju. Daćemo sve od sebe...

Aleksandar Radović: Bilo je stresno, ali očekivali smo to i spremili se na borbu na svim frontovima. Napad je proradio, odbranu smo držali na visokom nivou, iako smo primili neke jeftine golove. To mora da se dogodi protiv ekipe kao što je Mađarska. Imamo napadački kvalitet, ali bio je skriven, ali je proradio u pravom trenutku. 

Petar Porobić: Vjerovao sam u ovu ekipu. Vratio sam se, jer sam vjerovao da ćemo igrati u polufinalu. Mađari su bili nervozni, vidjelo se to iz nekoliko njihovih šuteva, a mi smo nadahnutom igrom, u teškom trenutku, našli snagu i mir da pobijedimo. Sada idemo u polufinale, sa vjerom da će se tradicija preokrenuti.

Vjekoslav Pasković: Sa konstantnom odbranom imali smo podlogu, ali ovoga puta i napad je bio na nivou. Ovo je možda i najveća utakmica u mojoj karijeri u nacionalnom timu, zbog borbenosti, neizvjesnosti, našeg zajedništva u bazenu... Moje srce je bilo u lopti, misli sa našim navijačima, bio sam miran i staložen..

Draško Brguljan: Pobijediti najveću svjetsku vaterpolo silu je ogroman uspjeh. Kontrolisali smo rezultat, nijednom nisu vodili. U petercima je Šćepanović bio briljantan, kao što je na cijelom turniru, zaslužio je ovu nagradu. Pasković miran, svaka mu čast na tome...

Vlado Gojković: Čestitke igračima na pristupu, na igri tokom cijelog meča. Imali smo šansu da ranije prelomimo meč, ali nije lako uraditi to protiv velike Mađarske. Srećom, imamo izuzetnog Šćepanovića na golu, ne samo na ovoj utakmici, već na cijelom turniru.

foto: Rojters

Portal Analitika