Abiznis

Pajović: Izgradnjom drugog bloka do rješenja decenijskih problema Pljevalja

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović se sa prvim čovjekom opštine Pljevlja Mirkom Đačićem susreo u prostorijama TE Pljevlja. On poručuje da su pred Pljevljima bolji dani, a izgradnjom drugog bloka TE rješavaju se decenijski problemi ove opštine. Pajović je iz današnje posjete izdvojio stavke koje su za njega važne.
Pajović: Izgradnjom drugog bloka do rješenja decenijskih problema Pljevalja
Portal AnalitikaIzvor

"Nakon ove posjete još sam utvrđeniji u stavu da država Crna Gora treba da ostane vlasnik EPCG. Takođe mi je jako drago što će država Crna Gora graditi drugi blok TE, jer vjerujem da energetski resursi koji čine kičmu ne samo Crne Gore, već svake države svuda u svijetu, upravo treba da budu u državnom vlasništvu, jer na taj način danas država potvrđuje svoju suverenost i nezavisnost", kazao je Pajović.

On je važnim ocijenio i to što je poširen konsenzus o potrebi građenja energetski efikasnije Crne Gore. Naime, prilikom glasanja o Protokolu o saradnji između vlada Crne Gore i Češke ukupno 47 poslanika glasalo je za, a polovična većina je 41.

"To je jedan dobar pokazatelj da širimo konsenzus ovih snaga u Crnoj Gori koje sve više, da tako kažem, politiku stavljaju u stranu a bivaju posvećeni dobrim razvojim projektima. To je nešto što je za mene kao predsjednika Skupštine ohrabrenje", rekao je Pajović.

On je optimista kada je posrijedi izgradnja drugog bloka TE Pljevlja.

"Sa projektom koji je u planu, a ja sam optimista njegove realizacije, riješićemo ono što su decenijski ekološki problemi građana Pljevalja. Tu je u pitanju i zagađenje vazduha i zagađenje voda. Svi smo svjedoci toga koliko to traje. Ono što je važno jeste rješenje ekoloških problema, topifikacije Pljevalja, smanjenje emisije zagađenja gasova koji će direktno uticati ne samo na poboljšanje zdravlja ljudi, već će ljudima iz lokalne samouprave otvoriti širok spektar korišćenja svih onih ogromnih resursa koje ima opština Pljevlja-resursi u poljoprivredi, stočarstvu, turizmu, a koji sada, moramo biti iskreni i reći nijesu do kraja iskorišćeni", naglasio je Pajović.

On vjeruje da pred Pljevljima dolaze bolji dani.

"Moram istaći agilnost i pozitivan stav kada je u pitanju način rješavanja te problematike. Vjerujem da se pripremaju mnogo bolji dani i naravno moramo biti mnogo pozitivniji i sa mnogo više vjere ulaziti u rješavanje ovih problema koji manje-više dijelimo svi-bez obzira što ja živim u Podgorici, vi u Pljevljima, zato što smo vezani, zato što sve ove probleme zajedno rješavamo, to upravo i radimo i to je jedna vrijednost nove Crne Gore", zaključio je Pajović.

Portal Analitika