Crna hronika

Za Medinom pretražuju Skadarsko jezero: Angažovana i vojska

Crnogorska policija je uz podršku Vojske u nastavku potrage za Nemanjom Medinom iz Petrovca danas započela pretragu sonarom dna Skadarskog jezera.
Za Medinom  pretražuju Skadarsko jezero: Angažovana i vojska
Portal AnalitikaIzvor

"Službenici Uprave policije i Mornarice Vojske od danas pretražuju dno Skadarskog jezera u reonima Vranjine i Virpazara. Za te potrebe je, zajedno sa policijskim službenicima, angažovan i dio pripadnika Pomorskog odreda Mornarice Vojske sa čamcem i sonarom za pretraživanje dna jezera", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ovom aktivnošću, kako se dodaje, koordinira Uprava policije.

Saopšteno je da je policija i ranije pretraživala teren, a Skadarsko jezero je u potrazi za Medinom čamcima obilazila i pretraživala Plovna jedinica.

Kako se podsjeća, nestanak Medina je policiji prijavljen 09. jula ove godine.

"Od momenta prijave njegovog nestanka službenici Uprave policije u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju sve zakonski predviđene mjere traganja za nestalim licem na lokalnom, nacinalnom i međunarodnom nivou", poričili su iz policije.

Formiran je, kako su rekli, i poseban tim na nivou barskog Centra bezbjednosti koji traga za Medinom, a policija je do sada preduzela brojne mjere i radnje radi utvrđivanja okolnosti njegovog nestanka a koje su sve usmjerene na pronalazak nestalog.

                               

Portal Analitika