Crna hronika

Disciplinski postupak protiv Sava Parače

Član Centralnog odbora URA i odlazeći direktor Direkcije za saobraćaj, Ivan Ašanin, pokrenuo je disciplinski postupak protiv njegovog prethodnika Sava Parače, zbog, kako je naveo, sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti.
Disciplinski postupak protiv Sava Parače
Portal AnalitikaIzvor

Ašanin je naveo da je Parača odbio službeni nalog da dostavi ovlašćenje ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića da preuzme poslove iz djelokruga rada Direkcije.

On tvrdi da je Parača 28. jula primio zahtjev za dostavu ovlašćenja i da je to od njega još jednom tražio u formi Urgencije za dostavu ovlašćenja.

"Pošto do dana današnjeg još nijesam primio traženu dokumentaciju, odlučio sam se za pokretanje disciplinskog postupka", naveo je Ašanin.

On tvrdi da je Parača svojim djelovanjem narušio njegov i ugled Direkcije.

Ašanin je takođe dostavio dokaze koji, navodno, ukazuju na povredu službene dužnosti: Zahtjev za dostavu ovlašćenja, koji je podnijet 28. jula, i Urgencije za dostavu ovlašćenja, podnijete 1. avgusta.

Ašanin je najavio da će u četvrtak, zajedno sa ostalim predstavnicima URA-e u vlasti, podnijeti ostavku na mjesto direktora Direkcije za saobraćaj.

Podsjetimo, Ašanin je krajem juna podnio krivičnu prijavu protiv Parače, zbog, kako je saopšteno, krivičnog djela nesavjestan rad. Ašanin je tada saopštio da se ta krivična prijava može se tretirati i kao zloupotreba službenog položaja gdje je budžet Crne Gore oštećen za oko milion eura.

Parača je odbacio te optužbe i pozvao nadležne da utvrde činjenice i dokažu ko govori istinu.

rtcg

Portal Analitika