Društvo

Knjeginja od Lihtenštajna ugostila djecu iz Crne Gore

Knjeginja Marija od Lihtenštajna ugostila je danas u svom dvorcu djecu iz Crne Gore, koja borave u odmarilištu lihtenštajnskog Crvenog krsta.
Knjeginja od Lihtenštajna ugostila djecu iz Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Crvenog krsta Crne Gore (CKCG), djeca su imala priliku da prošetaju dvorcem, kao i da čuju informacije vezane za njegov nastanak i istoriju.

"Ova posjeta je za goste iz Crne Gore bila velika privilegija, jer je dvorac zatvoren za turističke posjete, osim za djecu koja borave u odmaralištu Crvenog krsta. Oni su, pored obilaska dvorca, imali mogućnost da razgovaraju sa knjeginjom i da joj postave neka zanimljiva pitanja", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će grupu djece iz Crne Gore sjutra posjetiti i predsjednica lihtenštajnskog Crvenog krsta, princeza Sofija, supruga prestolonasljednika Alojza od Lihtenštajna.

Pored ovih posjeta, za djecu su domaćini organizovali i brojne druge edukativne i zabavne akivnosti i posjete znamenitostima.

CKCG je dvonedjeljni boravak djece iz Crne Gore u Lihtenštajnu omogućio u okviru saradnje sa Crvenim krstom te države.

U Lihtenštajnu, od 4. do 18. avgusta, boravi po četvoro djece iz Plava, Andrijevice, Mojkovca i Bijelog Polja, kao i njihovi pratioci iz Mojkovca, Bijelog Polja i zvanični predstavnik CKCG.

mina

Portal Analitika