Vaterpolo

CRNA GORA U POLUFINALU OLIMPIJSKIH IGARA!!!

AJKULE U POLUFINALU OLIMPIJSKIH IGARA!!! Vaterpolisti Crne Gore srušili su Mađarsku u četvrtfinalu Rija i plasirali se među četiri najbolje ekipe Olimpijskih igara! Izabranici Vladimira Gojkovića vodili su tokom cijelog meča, a nošeni nevjerovatnim Šćepanovićem na golu, nakon peteraca slavili su 13:11, u regularnom dijelu meča bilo je 9:9 (2:1, 3:2, 3:3 i 1:3)!
CRNA GORA U POLUFINALU OLIMPIJSKIH IGARA!!!
Portal AnalitikaIzvor

Reprezentacija Crne Gore nema olimpijsku medalju, a treći put igraće u polufinalu. Crnogorski vaterpolisti tri puta imali su prednost od tri gola (3:1, 5:2 i 6:3), a u posljednjih osam minuta vodili su 5:7. U samom finišu, Mađarska je uspjela da izjednači i izbori peterce. No, tamo je briljirao Miloš Šćepanović pa su ''ajkule'' u prilici da se okite prvom medaljom sa najveće sportske smotre svijeta!

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, bio je Aleksandar Ivović sa tri, Draško Brguljan je postigao dva, a po gol Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović, Mlađan Janović i Filip Klikovac. U mađarskoj selekciji Balaš Erdelji i Marton Vamoštri bili su strijelci po tri gola, Deneš Varga je postigao dva, dok je jednom crnogorskog golmana Miloša Šćepanovića savladao Kristijan Manherc.

Protivnik Crne Gore u polufinalu biće bolji iz duela Hrvatske i Brazila (20.10). U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Srbija - Španija (17.20), odnosno Grčka i Italija 

TOK MEČA:

Prvi napad za Crnu Goru, nijesmo ga iskoristili, na drugoj strani stativa Mađara. Igrač više za ''ajkule'' sjajna realizacija Draška Brguljana za 1:0. Imali smo priliku preko Janovića sa igračem više da uvećamo prednost, ali je naš reprezentativac pogodio prečku.

Na dva ipo minuta do isteka dionice izjednačio je Manherc sa igračem više, ali je novu prednost našoj selekciji donio Ivović. Nakon što je pogodio prečku, lopta se odbila do našeg reprezentativca koji iz drugog pokušaja ne griješi.

Na golu je briljirao Miloš Šćepanović, u drugoj četvrtini Petrović nije iskoristio igrača više za plus dva, ali projektil Radovića na pet minuta i 40 sekundi do poluvremena za 3:1! Aleksandar Ivović velikih 4:1 za Crnu Goru!

Nakon fantastične odbrane Šćepanovića, Manherc je uspio da smanji na 4:2, na drugoj strani prečka Draška Brguljana. A onda majstorija Mlađana Janovića lob za 5:2 na nešto više od minuta do poluvremena. Brzo je smanjio Deneš Varga, na poluvremenu 5:3 za Crnu Goru.

Nakon propuštenog meča sa Špancima zbog smrtnog slučaja u porodici, sa reprezentacijom je ponovo član stručnog štaba Petar Porobić.

Sjajan početak treće četvrtine, kakav napad Crne Gore, Draško za Paskovića i 6:3 za ''ajkule''! Nakon fantastične igre u odbrani imali smo igrača više za plus četiri ali ga nijesmo iskoristili. No, Vamoš na tri ipo minuta do kraja četvrtine smanjuje na 6:4, isti igrač minut kasnije pogađa za 6:5.

Ali, odlična akcija sa igračem više, Klikovac pogađa za 7:5! Mađari su uzvratili istom mjerom, smanjio je Erdelji. Na drugoj strani projektil Draška Brguljana, ''ajkule'' ponovo imaju plus dva!

Posljednju četvrtinu otvorili su Mađari preko Erdeljija za minus jedan, na drugoj strani uzvraća sjajni Ivović za 8:6. Padaju golovi kao na traci, šesti gol Mađara sa igračem više, Vamoš je smanjio na 9:8.

Nijesmo iskoristili igrača više, Janović je pogodio stativu, gola nije bilo sve do minut i 11 sekundi kada je Deneš Varga pogodio nevjerovatan gol za izjednačenje, 9:9. Peterci!

PETERCI: Ivović pogađa, Deneš Varga precizan, pogađa i Radović, precizan Danijel Varga, uzvraća i Darko Brguljan, Šćepanović brani Vamošu, Mlađan Janović je promašio peterac, ali ponovo brani Šćepanović, Vjekoslav pogađa za SLAVLJE CRNE GORE!!!!

statmnehun1608-11statmnehun1608-22

Foto: Rojters

Portal Analitika