Region

Miloša Sudara napali migranti: Noževima i letvama, jer im je rekao da se sklone

Za Miloša Sudara (36), stanara Hercegovačke ulice u centru Beograda, ponedjeljak se pretvorio u pravu moru, kada je na njega usred bijela dana nasrnula grupa migranata naoružanih noževima i letvama, prenose Večernje novosti.
Miloša Sudara napali migranti: Noževima i letvama, jer im je rekao da se sklone
Portal AnalitikaIzvor

Incident se dogodio na javnom parkiralištu JKP “Parking servis” ispred Ekonomskog fakulteta oko 16 časova, kada je Sudar zatražio od grupe azilanata da ustanu sa njegovog automobila. Brzom reakcijom policije iz susjednog parka spriječen je eventualni fizički obračun.

''Prišao sam svom automobilu i na haubi zatekao gomilu stvari i grupu od desetak migranata, od kojih su neki čak i sjedjeli na vozilu'' u nevjerici prepričava Miloš Sudar, čija porodica već nekoliko decenija živi u Hercegovačkoj broj 71a.

''Pokazao sam im da se sklone, jer me ne razumiju, ali su reagovali tek kada sam drugi put povikao na njih. Tada je iz parka, iz pravca Ekonomskog fakulteta ka meni potrčalo još dvadesetak migranata noseći letve'' ispričao je čovjek.

Prema tvrdnjama komšija, koje su prisustvovale incidentu, Nekoliko migranata izvadilo je noževe i bodeže usmjerilo ka Sudaru.

''Miloš je bio toliko uzrujan da nije ni bio svjestan šta se dogodilo i da mu je život bio u opasnosti'' svjedoči Ana Sudar, sestra napadnutog mladića, koja se slučajno zatekla u blizini i alarmirala komšiluk tražeći pomoć.

''Nosili su noževe, a kada je došla policija i razdvojila ih, jedan od njih fotografisao je Miloša uz prijetnje da će ga ubiti'' dodala je Ana.

Prema tvrdnji Sudara, automobil mu je uvijek parkiran na ovom parkiralištu jer za ovu lokaciju plaća mjesečni najam prema adresi stanovanja. Inače, mjesecima unazad dešavalo se da ne može da isparkira svoje vozilo jer se dešavalo da ispod njega čak i spavaju neki migranti.

BUŠILI GUME, ULUBILI VRATA

Problem mještana okolnih stambenih zgrada sa migrantima na javnom parkiralištu traje već punu godinu dana, tokom kojih su bili prinuđeni da svoja vozila preparkiravaju i na Novi Beograd.

''Komšija je prije nekoliko dana zatekao ulubljenu limariju, meni su nedavno izbušili sve četiri gume na automobilu koji je bio parkiran na spratu. I za to niko nije odgovoran, iako redovno plaćamo mjesečnu nadoknadu za ovo parkiralište. Kažu, prijava protiv N. N. lica i nikom ništa'' tvrdi Verica Knežević, koja živi u Karađorđevoj ulici.

Porodica Sudar iz JKP “Parking servis” dobila je odgovor da su upoznati da problemom migranata na parkiralištu Kamenička i da lokalno primjenjuju sve mjere sanitarnog nadzora.

''Svakodnevno se preduzimaju adekvatne mjere kako bi se minimizovali negativni efekti ovih dešavanja, ali rješenje nije u nadležnosti našeg preduzeća, te se na ove okolnosti svakodnevno ukazuje policiji, komunalnoj policiji kao i drugim nadležnim organima'' navode iz “Parking servisa”.

Portal Analitika