Politika

Milošević podnio ostavku, Marić čeka odluku SDP-a

Ministar rada i socijalnog staranja Boris Marić kazao je da će kao nestranačka ličnost u Vladi, koja je predložena od strane URA-e, sačekati odluku sve tri partije tzv. opozicione trojke (čeka se još odluka SDP-a), te da će nakon toga odlučiti da li će napustiti ministarsko mjesto. S druge strane, direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) Rade Milošević rekao je da podnosi ostavku na tu funkciju, jer je, prema njegovim riječima, Demokratska partija socijalista (DPS) prekršila Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.
Milošević podnio ostavku, Marić čeka odluku SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

Milošević i Marić su to saopštili na konferenciji za novinare na kojoj je govoreno o zloupotrebama u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Milošević je rekao da podržava odluku Građanskog pokreta URA o izlasku iz Vlade.

"Danas je vrlo teško ostati principijelan i držati do date riječi. To nije popularno i nije lako, ali koristim priliku da vas obavijestim da ja ovog trena podnosim ostavku na funkciju direktora ZZZCG", kazao je Milošević.

Ministar Marić je, na pitanje da li će on ostati na funkciji nakon izlaska GP URA iz Vlade izbornog povjerenja, ponovio da će sačekati odluku "sva tri subjekta".

"Vi znate da sam nestranačka ličnost, da sam bio tu na predlog URA-e, a da je bio potreban konsenzus sva tri opoziciona subjekta koja su učestvovala u pregovorima", kazao je Marić.
On je istakao da je jutros u medijima vidio da ga neki već ispraćaju ali da danas "drži press i još je tu". 
"Dogovor sa zadnjeg Koordinacionog tijela bio je da se ipak sačekaju odluke sva tri subjekta, a nakon toga ćete biti blagovremeno obaviješteni o mojoj konačnoj odluci«, naveo je Marić.

Milošević je za direktora ZZZCG izabran kao predstavnik Građanskog pokreta URA, a Marić za ministra kao nestranačka ličnost.

Njih dvojica su izabrani na te funkcije na osnovu Sporazuma vlasti i opozicije o stvaranju uslova za održavanje slobodnih i fer izbora.

 

B.K.

Portal Analitika