Podgorica

Radovi u KIC-u: Za klimatizaciju i scenu 90.000 eura iz gradskog budžeta

U Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“ otpočeli su radovi na rekonstrukciji sistema grijanja i hlađenja, kao i radovi na sanaciji uređaja scenske mehanike (cugova).
Radovi u KIC-u: Za klimatizaciju i scenu 90.000 eura iz gradskog budžeta
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz te institucije, za izvođenje radova na rekonstrukciji sistema grijanja i hlađenja zadužena je firma „M Energo Inžinjering“ iz Podgorice, dok je posao na sanaciji uređaja scenske mehanike povjeren firmi „Elektrovat“ iz Čačka.

- Ovi kapitalni projekti finasiraju se iz Budžeta Glavnog grada, a na osnovu uspješno sprovedenih tenderskih procedura kojima je koordinirala lokalna Služba za javne nabavke. U budžetu Glavnog grada za tekuću godinu, pored sredstava za obavljanje redovnih aktivnosti i programa JU KIC „Budo Tomović“ utvrđena su i sredstva za kapitalne izdatke, koja ukupno iznose 90.000 eura. Ovom investicijom, uz podršku i razumijevanje Glavnog grada, unaprijediće se obim i kvalitet programskih sadržaja, budući da su u okviru cjelokupnih aktivnosti na tehničkoj obnovi KIC-a neophodna dalja ulaganja koja će se realizovati narednih godina – dodaju iz podgoričkog KIC-a.

Planirani radovi na rekonstrukciji tehničke opreme biće završeni u prvoj polovini septembra.

 

Portal Analitika