Abiznis

KONJEVIĆ: Ne kočim isplatu otpremnina radnicima brodogradilišta

Ministar finansija Raško Konjević, negirao je tvrdnje radnika brodogradilišta u Bijeloj da njegov resor koči isplatu njihovih otpremnina.
KONJEVIĆ: Ne kočim isplatu otpremnina radnicima brodogradilišta
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je Radiju Jadran kazao da je na sjednici Vlade 30. juna, Ministarstvo finansija dalo pozitivno mišljenje na Informaciju koju je dostavilo Ministasrtvo saobraćaja i pomorstva.

"Ministarstvo finansija u potpunosti poštuje pet zaključaka Vlade sa te sjednice. Kroz tri zaključka jasna su zaduženja koje je dobilo Ministasrtvo saobraćaja, da isplati otpremnine i da pripremi odluku na osnovu koje će se obaviti ta isplata. Odluka će se uputiti Vladi na razmatranje nakon naplate sredstava iz stečajne mase. Ministarstvo finansija je bilo zaduženo da prilikom izrade Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu za 2016.godinu planira sredstva kod Ministarstva saobraćaja i pomorstva u iznosu od 4 miliona i 83 hiljade. U Predlogu budžeta koji je dostavljen potpredsjedniku Vlade, Vujici Lazoviću, Ministarstvo finansija je ta sredstva i predvidjelo. Prema tome, sve zaključke Vlade Ministasrtvo finansija je ispoštovalo", kazao je Konjević Radiju Jadran.

On nema informaciju da su do danas ta sredstva iz stečajne mase uplaćena, kako je predviđeno zaključcima Vlade, u budžet. Čudi ga odakle radnicima informacija da bilo šta koči Ministarstvo finansija.

"Naprotiv, dali smo pozitivno mišljenje na tu informaciju Ministarstva saobraćaja i pomorstva i radnici bi trebalo da se obrate njima, jer su i oni preuzeli obaveze zaključcima Vlade. To Ministarstvo je i pregovaralo sa radnicima oko socijalnog programa, a Ministarstvo finansija će poštovati sve što je usvojeno na Vladi 30. juna - objašnjava Konjevcić i ponavlja da je nesitina da njegovo Ministarstvo radi bilo kakvu opstrukciju", istakao je Konjević.

Radio Jadran

Portal Analitika