Crna hronika

Istraga o nestanku Medina: U autu tragovi kreča

U okvi­ru is­tra­ge o ne­stan­ku Ne­ma­nje Me­di­na, po­li­ci­ja je za­pli­je­ni­la dva auto­mo­bi­la ko­ja se do­vo­de u ve­zu s tim slu­ča­jem. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, u jed­nom od auto­mo­bi­la na­vod­no su pro­na­đe­ni tra­go­vi ži­vog kre­ča, a uze­ti su i dru­gi uzor­ci ko­ji su upu­će­ni u da­ni­lov­grad­ski Fo­ren­zič­ki cen­tar. Iz Upra­ve po­li­ci­je sa­op­šte­no je da u ko­or­di­na­ci­ji sa tu­ži­la­štvom pred­u­zi­ma­ju sve za­kon­ski pred­vi­đe­ne mje­re tra­ga­nja na lo­kal­nom, na­ci­o­nal­nom i me­đu­na­rod­nom ni­vou za ne­sta­lim Ne­ma­njom Me­di­nom, sta­rim 24 go­di­ne iz Pe­trov­ca, od mo­men­ta pri­ja­ve nje­go­vog ne­stan­ka 9. ju­la 2016. go­di­ne.
Istraga o nestanku Medina: U autu tragovi kreča
Portal AnalitikaIzvor

Pro­na­đe­ni vo­zi­lo i pred­me­ti upu­će­ni su u Fo­ren­zič­ki cen­tar ra­di vje­šta­če­nja. For­mi­ran je i po­se­ban tim na ni­vou CB Bar, ko­ji tra­ga za Ne­ma­njom, a po­li­ci­ja je do sa­da uze­la iz­ja­ve od vi­še de­se­ti­na gra­đa­na ko­ji bi mo­gli ima­ti ko­ri­sna sa­z­na­nja o okol­no­sti­ma nje­go­vog ne­stan­ka.
– Svi po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci u Cr­noj Go­ri, uklju­ču­ju­ći i slu­žbe­ni­ke na gra­nič­nim pre­la­zi­ma, oba­vi­je­šte­ni su o Ne­ma­nji­nom ne­stan­ku, a NCB In­ter­pol Pod­go­ri­ca ras­pi­sao je i me­đu­na­rod­nu po­tra­gu za ne­sta­lim li­cem – ka­za­li su ra­ni­je iz UP.
– Pre­tre­se­no je vi­še lo­ka­ci­ja i pri­vre­me­no su od­u­ze­ta dva put­nič­ka mo­tor­na vo­zi­la. Ta­da je pro­na­đe­no vi­še pred­me­ta ko­ji bi se, shod­no do­sa­da­šnjim pri­ku­plje­nim či­nje­ni­ca­ma, mo­gli do­ve­sti u ve­zu s ne­stan­kom Ne­ma­nje Me­di­na. Svi pred­me­ti su iz­u­ze­ti i uz od­go­va­ra­ju­će na­red­be pro­sli­je­đe­ni Fo­ren­zič­kom cen­tru ra­di vje­šta­če­nja – is­ti­ču u UP.
Ra­di pro­na­la­ska Me­di­na, in­spek­to­ri CB Bar i CB Bu­dva, pla­ni­ra­nim ak­tiv­no­sti­ma i na ini­ci­ja­ti­vu po­ro­di­ce Me­din, sa ko­jom su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci u kon­tak­tu, pre­tra­ži­li su  te­ren u re­jo­nu Crm­ni­ce.
Ka­ko se na­vo­di, u pre­tra­ge te­re­na uklju­če­ni su po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci CB Bar, CB Bu­dva, CB Pod­go­ri­ca i OB Ce­ti­nje, Avio-he­li­hop­ter­ska je­di­ni­ca MUP-a i pri­pad­ni­ci slu­žbi spa­sa­va­nja na pod­ruč­ju op­šti­na Bar i Bu­dva, kao i čla­no­vi po­ro­di­ce Me­din i gra­đa­ni. Osim pre­tra­ge te­re­na, pri­pad­ni­ci Plov­ne je­di­ni­ce Sek­to­ra gra­nič­ne po­li­ci­je vi­še pu­ta su kon­tro­li­sa­li pri­o­bal­no pod­ruč­je Ska­dar­skog je­ze­ra – na­gla­ša­va­ju u UP.
Pre­tra­gom te­re­na po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci u mje­stu Ja­bu­kov do – Vir­pa­zar 11. ju­la pro­na­šli su od­ba­če­ne ino­stra­ne re­gi­star­ske ozna­ke ko­je su se, ka­ko na to uka­zu­ju do sa­da pri­ku­plje­ne či­nje­ni­ce, na­la­zi­le u pr­tlja­žni­ku put­nič­kog mo­tor­nog vo­zi­la „re­no me­gan“ ko­jim je upra­vljao Ne­ma­nja Me­din. Sju­tra­dan je, na uda­lje­no­sti od oko jed­nog ki­lo­me­tra, pro­na­đe­no i za­pa­lje­no vo­zi­lo „re­no me­gan“, ko­jim je, ka­ko uka­zu­ju do­sa­da­šnje pri­ku­plje­ne či­nje­ni­ce, upra­vljao Ne­ma­nja Me­din.
Pro­na­đe­ni pred­me­ti i iz­u­ze­ti tra­go­vi pro­sli­je­đe­ni su u Fo­ren­zič­ki cen­tar na da­lju ob­ra­du. Pri­li­kom pro­na­la­ska na­ve­de­nih pred­me­ta, uvi­đa­jem na li­cu mje­sta ru­ko­vo­dio je dr­žav­ni tu­ži­lac u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci.
U pred­u­zi­ma­nju kon­kret­nih rad­nji na pro­na­la­sku Ne­ma­nje Me­di­na, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci iz­u­ze­li su i pre­gle­da­li vi­še sni­ma­ka sa vi­še vi­deo-nad­zo­ra na pod­ru­č­ju Vir­pa­za­ra i tu­ne­la So­zi­na i od nad­le­žnog tu­ži­o­ca za­tra­ži­li su iz­da­va­nje na­red­bi po­li­ci­ji od stra­ne nad­le­žnog su­di­je za is­tra­gu za iz­u­zi­ma­nje vi­še vi­deo ma­te­ri­ja­la na put­nom prav­cu pre­ma Pod­go­ri­ci, a ra­di do­bi­ja­nja što vi­še ko­ri­snih po­da­ta­ka. Iz­vr­še­na je pro­vje­ra te­le­fon­skog sa­o­bra­ća­ja u ci­lju utvr­đi­va­nja kre­ta­nja ne­sta­log Ne­ma­nje Me­di­na – ka­za­li su u UP. (Dan)

Portal Analitika