Politika

Predsjedništvo DPS-a: Članstvo jedinstveno za samostalan nastup na izborima

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, razmatralo je aktivnosti partije u susret predstojećim redovnim parlamentarnim izborima zakazanim za 16. oktobar i izrazilo zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada partijske mreže, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Predsjedništvo DPS-a: Članstvo jedinstveno za samostalan nastup na izborima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Svi relevantni podaci i informacije govore u prilog tome da će DPS ostvariti još jednu izbornu pobjedu i ostati glavni stožer buduće vlasti.

Predsjedništvo je registrovalo jedinstvenu poruku partijskog članstva i simpatizera iz svih krajeva Crne Gore da bi partija u slučaju samostalnog nastupa na izborima, ostvarila najbolji rezultat, o čemu će zvaničnu odluku uskoro donijeti stranački organi DPS.

Predsjedništvo je usvojilo Odluku o principima, kriterijumima, načinu, rokovima i postupku za predlaganje i izbor kandidata DPS za poslanike u Skupštini Crne Gore i odbornike u skupštinama opština, u kojima će se održati lokalni izbori.

Takođe, Predsjedništvo je usvojilo kalendar aktivnosti u cilju priprema za izbore, koji je usklađen sa rokovima u odnosu na datum izbora i zakonom predviđene obaveze za sve partije koje učestvuju u izbornoj trci.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju, Predsjedništvo DPS je konstatovalo pozitivno iskustvo iz funkcionisanja Vlade izbornog povjerenja, ocjenjujući da ovakav koncept izvršne vlasti postiže cilj zbog kojeg je formirana, i u tom kontekstu pozdravlja odluku Glavnog odbora Demosa kao izraz odgovornosti prema zajednički preuzetim obavezama, kaže se na kraju saopštenja DPS-a.

Portal Analitika