Politika

Ostavke kontrolora URA-e do kraja sedmice

Odluka Demosa da ostane u Vladi izbornog povjerenja potpuno je legitimna i URA ostaje otvorena za saradnju radi ostvarenja slobodnih i fer izbora, poručio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović. Prema njegovim riječima, kontrolori URA-e će do kraja sedmice podnijeti ostavke
Ostavke kontrolora URA-e do kraja sedmice
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da će Demos u borbi za slobodne i fer izbore imati političku i moralnu podršku URA-e, dodajući da to ne remeti relacije između dva politička subjekta.

„Naprotiv, ostajemo potpuno otvoreni za saradnju i podršku jedni drugima, sve u cilju ostvarivanja slobodnih i fer izbora, ali naša odluka je nepromjenljiva i nećemo dalje učestvovati u aktivnostima Vlade izbornog povjerenja“, rekao je Abazović novinarima u parlamentu.

Komentarišući mogućnosti formiranja nekog koalicionog tima uoči izbora, on je podsjetio da je URA više puta javno apelovala na stvaranje građanskog bloka, u cilju stvaranja alternative koja bi mogla konačno da sruši Demokratsku partiju socijalista. „Bez obzira što će oni vjerovatno posegnuti za izbornim zloupotrebama“.

„Mi ostajemo otvoreni po tom pitanju i aktivno se pripemamo i radimo na terenu i u pripremanju programa“, naveo je Abazović.

Ono je dodao da su i u Demosu saglasni da bi za sedmicu do deset dana mogli da se uspostave kontakti i sagleda mogućnost formiranja koalicije. (Portal RTCG)

Portal Analitika