Politika

SD: Ukinuti iznošenje netačnih podataka o složenoj pljevaljskoj ekološkoj situaciji

''Socijaldemokrate Pljevalja dijele zabrinutost građana kada je ekološka situacija u Pljevljima i smatramo da je opravdana panična reakcija građana na crni dim koji je u petak 12. avgusta oko 11 časova izbijao iz dimnjaka TE Pljevlja'', kazali su iz te partije.
SD: Ukinuti iznošenje netačnih podataka o složenoj pljevaljskoj ekološkoj situaciji
Portal AnalitikaIzvor

''Upravo zbog toga, ali i zbog sprečavanja daljeg širenja dezinformacija apelujemo na menadžment TE Pljevlja da se u što kraćem roku oglasi, jer sve dok su građani uskraćeni za prave informacije, pojavljivaće se i pojavljuju se dobronamjerne ali i zlonamjerne špekulacije'', navode oni.

Kako govore razlog za ovaj dobronamjerni apel je i taj što Agencija za zaštitu životne sredine dodatno unosi pometnju rezultatima mjerenja kvaliteta vazduha u Skerlićevoj ulici koji se pojavljuju na sajtu ove agencije. 

''Poznato je da su rezultati mjerenja sa predmetne stanice često puta nepouzdani zbog tehničkih problema ove mjerne stanice, dok sa druge strane Agencija ne preduzima adekvatne mjere da ovo mjerno mjesto, od izuzetnog značaja, dovede do pouzdanog stanja i da građani Pljevalja imaju prave informacije u realnom vremenu'', ističe se u saopštenju.

Prema njihovim tvrdnjama niko nema pravo da saopštava nepouzdane, neprovjerene i netačne podatke u ovako složenoj pljevaljskoj ekološkoj situaciji, a to se, kako kažu, dešava. 

''Širenje dezinformacija kao i uskraćivanje informacija se  mogu podvesti pod jedan imenitelj - neodgovornost prema građanima Pljevalja, što se u periodu pred nama svakako mora mijenjati. Upravo zato Socijaldemokrate Pljevalja apeluju da se građani blagovremeno i sa tačnim informacijama obavještavaju kako bi se spriječile sve moguće špekulacije i nepotrebno dizanje panike u našem gradu'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika