Odbojka

Nešić: Poštujemo sve rivale, ali najviše poštujemo nas

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poštuje rivale u grupi, ali će imati svoje ambicije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kazao je novi selektor Dragan Nešić.
Nešić: Poštujemo sve rivale, ali najviše poštujemo nas
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske odbojkašice okupile su se danas u Podgorici i počele pripreme za drugu rundu kvalifikacija za šampionat Evrope. Crna Gora je voljom žrijeba svrstana u grupu sa Bugarskom, Rumunijom i Švajcarskom. Turniri će biti odigrani od 16. do 18. septembra u Sofiji i sedam dana kasnije u trumunskom Pjatra Nematu.

Nešić, koji je na kormilu nedavno naslijedio Vladimira Milačića, kazao je da treba poštovati svakoga, ali najviše sebe i svoju reprezentaciju.

"Svaka čast Bugarskoj, Rumuniji i Švajcarskoj, ali mi želimo da imamo ambicije. U suprotnom, zašto smo se ovdje skupili? Nema potrebe da se bavimo turizmom. Ne želim da moja ekipa bude pod bilo kakvim stresom, ne rezultatskim, nego stresom da moramo nešto da uradimo. U ovom trenutku mi nemamo rezultatski cilj, ali imamo želju da probamo da djevojke prihvate moju filozofiju, kao nešto što može da bude put i da dovede do nekih rezultata", kazao je Nešić na konferenciji za novinare

On je kazao da će predstojeće kvalifikacije biti teške za crnogorsku reprezentaciju, navodeći da je turnirski sistem takmičenja i da se svašta može desiti. 

"Sa ovim ne želim da kažem da idemo da osvajamo turnire, ali ne idemo da se predajemo, već da budemo motivisani, da radimo najbolje što možemo", rekao je Nešić. 

Prema njegovim riječima, sve igračice su zdravstveno dobro, ali da njih nekoliko zbog obaveza neće moći da se odazovu pozivu. 

"Nadamo se da će sve biti u redu. Reprezentacija je dobrovoljna, za nju treba da se igra srcem i željom. Od danas će u reprezentaciji biti samo djevojke koje to žele srcem. Samo tako možemo da ostvarimo rezultate", kazao je Nešić.

odb

On je kazao da će se reprezentacija do 23. avgusta pripremati u Bijelom Polju, nakon čega je planiran rad u Baru.

"Za 10. septembar planiran je put za Grčku, iz Grčke za Sofiju, a onda za Rumuniju gdje ćemo biti dva dana i onda putujemo za Pjatra Njamc da kvalifikacije, na drugi turnir. Tokom priprema biće odigrane tri kontrolne utakmice sa Grčkom. Od 29. avgusta će u Baru biti prisutna moja ekipa, u kojoj igraju Ivana Đerisilo i Suzana Ćebić. Imam dobru ekipu koja će u nekom dijelu moći da nam pomognu, za zajednički trening zatvorenog tipa",rekao je Nešić.

Kapiten Tanja Bokan kazala je da se nada da će crnogorske odbojkašice ispuniti očekivanja.

"Upoređujući iskustva starog i novog selektora, to mi dozvoljava da kažem da će to biti za dozu ozbiljnije, a nadam se da ćemo mi to demonstrirati na treninzima i utakmicama. Jako kratak period je pred nama da bismo mi nešto mnogo više pokazale, nadam se da će saradnja nastaviti i da ćemo iz godine u godinu pokazavati sve veći napredak", kazala je Bokan.

Nešić je ranije objavio širi spisak igračica na koje računa za pripreme. 

Na spisku su:

Tehničari - Marija Bojović (Luka Bar), Evgenija Milivojević (Galeb) i Tamara Roganović (Tent)

Primači - Tatjana Bokan (Pgn Popsivo), Ksenija Ivanović (Telekom Baku), Dragana Peruničić (Amiens), Nikoleta Vujović (Galeb), Danijela Džaković (Jedinstvo Uzice), Jelena Cvijović (Asc Penicilina Iasi), Milana Rovčanin (Luka Bar), Ivona Nedić (Žok Nikšić), Milena Burzanović (Žok Budva), Jelena Đurović (Žok Budva) i Katarina Ćaćić (Galeb)

Korektori - Nikoleta Perović (Csu Targu Mures), 
Elza Hadžisalihović (Luka Bar), Teodora Čavić (Galeb), Jovana Vukčević (Gorica Slovenija), 
Katarina Budrak (Morača) i Dijana Vuković (Luka Bar)

Srednji blokeri - Andrea Laković (Usc Munster), 
Ana Otašević (Developres Rzeszow), Marija Milović (Stella Calais), Marija Sandić (Amiens), Tamara Vučetić (Rudar), Saška Đurović (Morača) i Mina Dragović (Morača)

Libera - Melisa Cenović (Luka Bar) i Marijana Mašanović (Galeb)

Nešić neće moći da računa na Ivu Vujošević, Milanu Rovčanin, Marijanu Mašanović i Mariju Sandić. 

Najavljeno je da će se selekciji, nakon završetka kadetske Balkanijade, pridružiti i kadetkinje Marija Šušić i Kseniju Dević.

Saopšteno je da je Elza Hadžisalihović počela pripreme sa klubom u Francuskoj i da je propustila okupljanje.

Portal Analitika