Društvo

SDCG: Inspekcija rada ne radi efikasno i ne primjenjuje zakon

''Sindikat građevinarstva i I.G.M., čiji je član Sindikat „A.D. „Crnagoraput“ iz Podgorice, želi da i putem medija sklrene pažnju na zloupotrebe ovlašćenja poslovodstva ovog akcionarskog društva, kako vezano za manipulacije sa preraspodjelom radnog vremena, tako konstantnim i nezakonitim prtiscima na Sindikalnu organizaciju kako bi se kod zaposlenih stvorila pogrešna slika o njihovom krajnje principijelnom radu u njihovom zastupanju'', istaknuto je danas iz SGCG-a.
SDCG: Inspekcija rada ne radi efikasno i ne primjenjuje zakon
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihvoim riječima najbolji pokazatelj  svih dešavanja u Crnagoraputu u režiji „Strabaga“  kao većinskog vlasnika pokazuju se u velikom broju sporova koji su menadžeri  izazvali svojim nezakonitim postupanjem i to je dovelo do velikog broja presuda u korist zaposlenih. 

''Izgleda da se i danas zaposleni u Crnoj Gori moraju izboriti za tri osmice što su radnici Čikaga davno ostvarili. Donošenje odluke o preraspodjeli radnog vremena gdje nije definisano koliko će trajati, kako će se plaćati i prije svega ne vodeći računa o psiho-fizičkoj izdržljivosti zaposlenih je neshvatljiv odnos prema radnicima. Nažalost, inspekcija rada ne radi efekasno i ne primjenjuje zakon kako on doslovce definiše preraspodjelu radnog vremena, i time davaju prostor poslovodstvu da svojim odlukama unose sadržinu koja u zakonu ne stoji'', govori se u saopštenju.

Kako oni govore poslovodstvo pokušava i zamjenom teza te mešetarenjem među zaposlenima, sve probleme koje su oni izazvali prebaciti na Sindikalnu organizaciju čime se, kako ocjenjuju, šalje pogrešna slika u javnost. 

'Sindikat građevinarsta i I.G.M. u potpunosti podržava rad Sindikalne organizacije koji je isključivo u interesu zaposlenih, a poslovodstvu „Strabaga“ preporučujemo da primijeni samo dio etičkog kodeksa koji primjenjuju na svoje radnike zaposlene u Austriji, i situacija bi bila veoma drugačija'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika