Politika

Bečić: Demokrate nikada neće otići sa DPS-om

Sinoć je u Kolašinu, održana Prva izborna konvencija Demokrata Kolašin.
Bečić: Demokrate nikada neće otići sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

Delegati Izborne konvencije su izabrali Opštinski odbor Demokrata Kolašina, koji broji 34 člana, kao i predsjednika Opštinskog odbora. Za predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Kolašin jednoglasno je izabran Petko Bakić, član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, mr Aleksa Bečić, u pozdravnoj riječi učesnicima Konvencije saopštio je da ga posebno raduje što se prva u nizu Konvencija Demokrata na sjeveru Crne Gore održava baš u Kolašinu, gradu simbolu otpora, slobodarskog duha, simbolu pobjeda koje će početi od oktobra ove godine.

Predsjednik Demokrata je naglasio da pred građanima nikad nije bio lakši izbor:  na jednoj strani su Demokrate koje pričaju o budućnosti, pomirenju, spajanju i novim pobjedama, a sa druge strane su oni koji se konstantno vraćaju u prošlost, koji kako navodi, dijele, svađaju, mešetare, otimaju i kradu. 

''Sa jedne strane su Demokrate koji 18 mjeseci rade potpuno besplatno, volonterski, a sa druge strane su oni koji politiku doživljavaju kao biznis u kojem je sve dozvoljeno. Sa jedne strane su Demokrate, koje procesuiraju kriminalce po Crnoj Gori, a sa druge strane su oni koji sarađuju sa istim tim kriminalcima. Sa jedne strane u Crnoj Gori postoji izvorska voda, ono što je oličenje svježine, čistine i snage, a sa druge strane je mulj koji odiše pesimizmom i negacijom. Pojavila se politička ponuda na koju mnogi na crnogorskoj političkoj sceni ne mogu naći odgovor. Znaju da nas ne mogu korumpirati i kompromitovati, pa se služe kukavičkim metodama, ali kukavicama i pripadaju kukavičke metode, ali dok svako od Demokrata stoji na dvije noge, boriće se do poslednje kapi znoja za pobjede koje će biti za našu djecu, našu unučad i budućnost Crne Gore'' izjavio je Bečić.

Na kraju svog obraćanja predsjednik Demokrata je poslao tri poruke na tri različite adrese iz Kolašina. 

''Prva je namjenjena onima koji bi trebalo da su naši saborci na zajedničkom zadatku, a to je opozicija u Crnoj Gori. Bečić je zamolio kolege iz opozicije da zaborave sve što su jedni drugima rekli u proteklom periodu, kao što Demokrate zaboravljaju. Druga poruka je upućena građanima Crne Gore da ne skreću sa puta pobjeda, a ne podjela koji smo utkali i utemeljili predanim radom, jer će opet pokušati da ih vrate na teren podjela, sa kojeg će oni koji dijele najlakše zadovoljiti svoje lične interese. Treća poruka upućena je jeftinim mešetarima i prikrivenim pomagačima režima koji govore da Demokrate podržavaju lokalnu vlast u Kolašinu'', istakao je on.

On je naveo da je tačno da od odbornika Demokrata zavisi većina u Skupštini opštine Kolašin, ali takođe da niko ne pominje ono što je suština, a što je presedan u političkom životu Crne Gore. 

''Za sve to što “držimo” vlast u Kolašinu, što ne damo da se DPS vrati, Demokratska Crne Gora nije tražila nijednu funkciju, niti jedno radno mjesto niti je imala bilo koji interesni motiv. Svjesni smo da vlast u Kolašinu ima nedostataka, ali aternativa su oni koji su zadužili opštinu Kolašin preko 10 miliona eura, oni koji su svake prestupne godine davali platu radnicima, i oni koji su za jedan mjesec trošili gorivo kao da su upravljali građevinskim firmama u Rusiji ili Americi. Nikada ova partija neće otići sa DPS-.om, sa kriminalcima i njihovim pomagačima. Onog ko izda opoziciju i opozicionog birača, gledaću ga istim očima kao što gledam tajkune i mešetare po Crnoj Gori, za koje sanjam dan kad ću im pokazati kako funkcioniše pravna država i sistem koji nije pod šapom podzemlja", poručio je predsjednik Demokrata. 

On na kraju govori da Demokrate imaju jasnu viziju koja bi zaustavila propadanje sjevera.

''Imamo viziju, Program, zaustavićemo propadanje sjevera, degradaciju šuma, rijeka i prirodnih bogatstava, zaustavićemo uvozne lobije koje uništavaju našeg poljoprivrednog proizvođača, vratićemo proizvodnju u Kolašin, vratićemo mladost, život i pokazati kako izgleda kad neko teži opštem interesu. Demokrate su tim koji će sigurno pobijediti i koji će povesti Crnu Goru, našu kuću, našu domovinu putem budućnosti koji je ona davno zaslužila'', zaključio je Bečić.

Portal Analitika