Region

BEOGRAD POD OPSADOM: 2.000 policajaca čuvaće Džozefa Bajdena

Zbog dolaska potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena, koji će sutra boraviti u srpskoj prijestonici kako bi se sastao sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, trasu kojom će proći i objekte u kojima će se zadržati čuvaće oko 2.000 policajaca.
BEOGRAD POD OPSADOM: 2.000 policajaca čuvaće Džozefa Bajdena
Portal AnalitikaIzvor

Kako će sastanci biti održani u Palati “Srbija”, jasno je da će taj dio Novog Beograda satima biti teško prohodan. Prema riječima sagovornika iz policije, i ovog puta biće preduzete sve bezbjednosne mjere kao i prilikom svih ranijih posjeta visokih političkih zvaničnika poput ruskog predsjednika Vladimira Putina ili njemačke kancelarke Angele Merkel.

Da je domaća policija na gotovs, potvrđuje i Orhan Dragaš, direktor međunarodnog Instituta za bezbjednost.

- Već nekoliko dana su u Beogradu predstavnici američkog obavještajno-bezbjednosnog sektora, koji u saradnji sa našim bezbjednosnim službama, prije svega sa MUP-om, prave plan obezbjeđenja Bajdena. Plan podrazumjeva vrijeme prolaska kroz određene ulice, rute kretanja, posredno i neposredno obezbjeđenje. Tačno se zna ko će koji posao da radi, naravno, uz koordinaciju - navodi Dragaš.

Portal Analitika