Abiznis

RADAK: Crnoj Gori potrebni hoteli visoke kategorije

Da bi Crna Gora bila atraktivna turistička destinacija tokom cijele godine neophodni su hoteli sa četiri i pet zvjezdica, kazala je gostujući u emisiji “U Žiži” na Pink M televiziji direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.
RADAK: Crnoj Gori potrebni hoteli visoke kategorije
Portal AnalitikaIzvor

Direktorica NTO-a je kazala da je cilj da do 2020.godine u Crnoj Gori bude oko 50 novih hotela visoke kategorije sa oko 2.500 smještajnih jedinica. Pored juga, planirana su ulaganja i na sjeveru zemlje.
„Država je kroz kapitalni budžet i ove godine, a i za narednu godinu planirala ozbiljna sredstva za izgradnju infrastrukture kada su u pitanju Ski centri“, kazala je Radak Kukavičić.

Direktor hotela Splendid Žarko Radulović poručuje da su našoj zemlji neophodni investitori koji će ulagati u turizam.
„Investitor ne dolazi u Crnu Goru i donosi pare ovdje zato što on voli Crnu Goru. On dolazi ovdje da uloži svoj novac, da ga oplodi i da ga iznese vani i to je normalno“, rekao je Radulović.

Dragan Ivančević, direktor hotela The Queen of Montenegro upozorava da tokom sezone ima dosta ulične prodaje što degradira turističku ponudu.

„Mi se borimo protiv nelegalnog posla u turizmu, protiv trotoarskog turizma, protiv ulične prodaje roba i usluga gdje ogroman broj nerezidenata vrši usluge“, kazao je Ivančević.

Emisiju „U Žiži“ možete pogledati večeras na programu Pink M televiziju od 21h.

 
 

AUTOR: Pink M

Portal Analitika