Politika

DN: SDP ostaje u vladi, Đukanović danas razmatra kako dalje

Odluka Demosa da ostane u Vladi vjerovatno neće ostati usamljena jer će njegovim stopama krenuti i Socijaldemokratska partija, koja će odluku saopštiti nakon sjednice Glavnog odbora 22. avgusta, saznaju Dnevne novine iz više izvora.
DN: SDP ostaje u vladi, Đukanović danas razmatra kako dalje
Portal AnalitikaIzvor

U Socijaldemokratskoj partiji je, izgleda, raspoloženje slično kao i u Demosu.

"Najvjerovatnije će biti ista odluka. Da se ostane. SDP i Demos su zajednički donijeli odluku za ulazak u Vladu i do sada su imali usaglašene poteze. Tako da je očekivano da se donesu i slične odluke i u narednom periodu, pa i po ovom pitanju. Inače, većina opštinskih odbora SDP-a i Demosa zajednički radi na terenu a posebno oko češljanja biračkih spiskova. Uspostavljeno je značajno povjerenje", kaže jedan visoki funkcioner SDP-a, koji je želio da ostane anoniman.

Odluka Demosa da ostane u Vladi, ali i odluka GP URA da je napusti, značajno mijenjaju političku scenu Crne Gore. "Trojka" nije više jedinstvena, a i premijer Milo Đukanović mora da vidi šta dalje.

Prema nezvaničnim informacijama DN, Đukanović će danas o Vladi izbornog povjerenja govoriti i na Predsjedništvu Demokratske partije socijalista. Očekuje se da se Predsjedništvo odredi prema novoj političkoj situaciji i prema izlasku GP URA iz Vlade. Sjednica počinje u 12 časova u prostorijama DPS-a u staroj zgradi Vlade.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika