Protokol

Fejzić u Turskoj: Saradnja crnogorske i turske IZ nije ugrožena

Pokušaj vojnog puča u Turskoj nije ugrozio saradnju crnogorske i turske islamske zajednice i započeti i planirani zajednički projekti biće nastavljeni, ocijenjeno je u razgovoru reisa te dvije zajednice, Rifata Fejzića i Mehmeta Gormeza.
Fejzić u Turskoj: Saradnja crnogorske i turske IZ nije ugrožena
Portal AnalitikaIzvor

Fejzić je sa saradnicima boravio proteklih dana u višednevnoj radnoj posjeti Tursko gdje se sastao sa Gormezom.

Fejzić je, kako je saopšteno, iskazao saosjećanje sa turiskim narodom i vladom povodom nedavnog pokušaja puča, koji je doveo do žrtava i donio veliku zabrinutost.

„Dvojica poglavara saglasili su se da nedavni pokušaj vojnog puča u Turskoj nije ugrozio saradnju dviju islamskih zajednica, te da će započeti kao i planirani zajednički projekti biti nastavljeni“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, prilikom susreta premijer Binali Jildirimom i ostali turski zvaničnici su se zahvalili IZ na riječima sažaljenja i haternami povodom žrtava, kao i za organizovanje dženaze namaza za šehide demokratije u Turskoj.

Dodaje se da je predsjednik Skupštine saopštio da je pokušaj puča i direktna agresija i bombardovanje Parlamenta bila do sada nečuven akt nasilja, ali da je i pored toga, pokušaj destabilizacije i teror uspješno osujećen.

Fejzić je razgovarao i sa potpredsjednikom Vlade ,Vejsilom Kajnakom, kao i sa potpredsjednicima AK partije, Mustafom Šentopom i Mehmetom Muezinogluom.

Delegaciju koju je predvodio reis Fejzić sačinjavali su direktor medrese Mehmed Fatih Rahman Kačar, predsjednik Medžlisa IZ Rožaje, Ernad Ramović i član Medžlisa IZ-e Rožaje, Enver Dacić.

Portal Analitika