Svijet

Pistorijusa nadgledaju 24 časa: Sumnjaju da će da se ubije

Bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus stavljen je u zatvoru pod 24-časovni nadzor kako bi se spriječio eventualni pokušaj samoubistva, nakon što je prošle nedjelje zbog misterioznih povreda ručnih zglobova prebačen u zatvorsku bolnicu, javljaju danas južnoafrički mediji.
Pistorijusa nadgledaju 24 časa: Sumnjaju da će da se ubije
Portal AnalitikaIzvor

Zvaničnici zatvora u kojem boravi Pistorijus su za list City press potvrdili su da je taj bivši sportista, koji služi šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva svoje djevojke, stavljen pod nadzor, uz učestale posjete čuvara njegovoj ćeliji, prenosi Tanjug. 

Izvori su otkrili da su u Pistorijusovoj ćeliji prošle subote popodne pronađeni žileti, kao i da je on sam sebi nanio povrede na ručnim zglobovima.

Zatvorska uprava je pokrenula istragu tog incidenta.

Pistorijus, kojem su u detinjstvu amputirane obje potkoljenice, rekao je da je povrede na ručnim zglobovima dobio pri padu sa kreveta.

Incident se dogodio nedugo pošto se Pistorijus posvađao sa zatvorskom upravom oko ljekova koji su mu prepisali ljekari državne bolnice. Bivši sportista je odbio da popije te ljekove, tvrdeći da su oni otrovni i tražio da mu daju lijek koji mu je prepisao njegov privatni ljekar.

Pistorijus je tvrdio da zatvorski čuvari žele da ga ubiju i zahtijevao da ga premeste u drugi zatvor. Njegova porodica je pak negirala da je on pokušao da sebi oduzme život.

Južnoafričko državno tužilaštvo je prošlog mjeseca najavilo da će se žaliti na presudu kojom je Pistorijus osuđen na šest godina zatvora, iz kojeg bi mogao da izađe za tri godine. Navodno tvrde da je kazna Pistorijusu bila previše blaga.

Minimalna kazna zatvora za ubistvo po zakonima Južnoafričke Republike iznosi 15 godina, iako ona može da bude smanjena u određenim okolnostima.

Pistorijus je u zoru 14. februara 2013. godine iz vatrenog oružja ubio svoju djevojku Rivu Stinkemp, manekenku i zvijezdu rijaliti programa. On je tvrdio da je ubio greškom, misleći da se radi o provalniku.

Portal Analitika