Rukomet

ADŽIĆ nije više selektor: Da javnost pamti lijepe momente ovih đevojaka!

Dragan Adžić je nakon meča sa Brazilom na Olimpijskim igrama u Riju potvrdio da je to bio posljednji njegov meč na klupi Crne Gore.
ADŽIĆ nije više selektor: Da javnost pamti lijepe momente ovih đevojaka!
Portal AnalitikaIzvor

Nakon šest sjajnih godina Adžić je odlučio da napušti reprezentaciju Crne Gore.

- Šest godina i nekoliko mjeseci vodio sam ovu reprezentaciju sa ponosom i velikim zadovoljstvom. Na čelu sa predsjednikom Saveza i kluba, a zajedno sa fenomenalnim djevojkama i stručnim štabom uspjeli smo da dovedemo reprezentaciju Crne Gore do toga da budemo učesnici svih devet takmičenja u ovom periodu. Uz Španiju, Francusku i neprikosnovenu Norvešku mi smo jedina reprezentacija koja je učestvovala na svih devet takmičenja - rekao je Adžić.

Adžić je dodao da mu je žao što nije selekcija ostvarila bolji rezultat u Riju.

- Žao mi je što u Riju nijesam mogao da dam više djevojkama. Najveća je odgovornost moja, volio bih da javnost pamti lijepe momente ovih djevojaka, jer su one sigurno zaslužile veliko poštovanje, kao i uprava kluba, Savez, ali i stručni štab - dodao je Adžić.

Trener Budućnosti istakao je da je pružio svoj maksimum, ali da niko u svjetskom rukometu u tako dugom periodu ne vodi vrhunski tim i vrhunsku reprezentaciju.

- Sve je postavljeno na zdravim osnovama i nije postavljeno na personi Dragana Adžića. Imamo puno mladih dobrih trenera, puno mladih igrača, ova generacija treba da ima svježinu sa klupe na sljedećem Evropskom prvenstvu. Vjerujem da će većina rukometašica nastaviti da igra za Crnu Goru i da će obradovati Crnu Goru na tom, možda posljednjem takmičenju za ovu generaciju. Ja sam ponosan i zadovoljan, ne žalim ni za čim, sada ću se posvetiti zdravlju, koje je počelo da reaguje na toliki napor, ali i radu u klubu - zaključio je Adžić.

Portal Analitika