Politika

Demos ostaje u Vladi

Glavni odbor Demosa odlučio je na današnjoj sjednici da ta stranka ostaje u vladi izbornog povjerenja.
Demos ostaje u Vladi
Portal AnalitikaIzvor

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je za RTCG da će u Vladi biti sve dok postoje mogućnosti za stvaranje uslova za fer i slobodne izbore.

"Odluka je da se ostane u Vladi izbornog povjerenja, odnosno nepovjerenja, kako bi ostvarili onaj cilj zbog kojeg smo ušli, da se borimo za fer, ili polufer izbore, i da se zajedno sa Evropskom unijom, nevladinim organizacijama, tj. sa demokratskim snagama borimo za smanjenje zloupotreba", kazaio je Lekić za TVCG.

On je istakao da je Demos već spriječio mnogo zloupotrebe, i poručio da će to i nastaviti.

"To će biti nastavak bitke, ne za parcijalni interes Demosa, nego za građane i društvo, da imamo fer izbore", naglasio je Lekić.

On je kazao da se Demos odavno opredijelio za samostalan izlazak na izbore, ali da su u toku dogovori sa ostalim opozicionim strankama, što, kako je istakao, javna obaveza Demosa, "da sagledavamo opcije sa svim strankama koje su opozicione i demokratske, da nastavimo razgovore".

Glavni Odbor Demosa danas je održao sjednicu na Žabljaku.

Tom prilikom konstatovane su, kako  su naveli, brojne primjedbe o kršenju Sporazuma o fer i slobodnim izborima, pokušaj opstrukcija od strane predstavnika od novouspostavljenje parlamentarne većine, istovremeno zahtijevajući da se i dalje učestvuje u procesu kontrole.

Građanski pokret URA 4. avgusta je odlučio da napusti Vladu izbornog povjerenja zbog, kako je rečeno, drastičnog kršenja Sporazuma o slobodnim i fer izborima.

Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije, na kojoj će se ta stranka odrediti prema prelaznoj Vladi, biće održana 22. avgusta.

Portal Analitika