Crna hronika

UP: U potragu za Francuzom uključen helikopter i hrvatska gorska služba spasavanja

Direktorat za vanredne situacije MUP-a u potragu za nestalim francuskim drzavljaninom Janot Robertom uključilo je helikopter MUP-a, saopšteno je iz Uprave policije.
UP: U potragu za Francuzom uključen helikopter i hrvatska gorska služba spasavanja
Portal AnalitikaIzvor

- Francuski državljanin nestao je 05. avgusta. Tokom planinarenja odvojio se od grupe iznad Starog grada Kotora i od tada mu se gubi svaki trag. Nakon što je o nestanku obavješteno Odjeljenje bezbjednosti Kotor i Operativno-komunikacioni centar svakodnevno traje potraga u kojoj učestvuju pripadnici  iz Kotora i Tivta i Gorske službe zaštite i spašavanja - stoji u saopštenju.

Na predlog kotorske Službe zaštite i spašavanja, a uz podršku Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore,  u Kotor je stigla i specijalizovana jedinica Hrvatske gorske službe spasavanja.

- Grupu čine četiri specijalno obučena pripadnika jedinice i četiri obučena psa tragača. Potraga je juče trajala do kasnih noćnih sati, tako da je već prvog dana pretraženo tridesetak hektara. Radi se o vrlo razuđenom terenu od Lovćenskih serpentina, brda Vrmac sa kotorske i tivatske strane, San Đovanija, sela Špiljari pa kanjonom rijeke Škurde sve do Kotora. U saradnji  MUP-a Crne Gore – Sektora za vanredne situacije, Službe spašavanja iz Kotora i Gorske službe spašavanja iz Hrvatske napravljen je plan današnjih aktivnosti koje su u toku. Potraga se nastavlja - poručeno je u saopštenju.

 

Portal Analitika