Politika

Ivanović: Koalicija sa SD nas ne zanima

Potpredsjednica Cdu Anđela Ivanović, uputila je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
Ivanović: Koalicija sa SD nas ne zanima
Portal AnalitikaIzvor

“Pošto su neki mediji prenijeli izjavu g. Damira Šehovića o tome kako Socijaldemorate "neće u koaliciju sa Cdu", želim da u ime Crnogorske demokratske unije obavijestim crnogorsku javnost:

Prvo, nikakve pregovore o koalicijama sa Socijaldemokratama nijesmo imali;

Drugo, Cdu nema ni želje, ni namjere da se bavi politikom na način na koji to radi SD, odnosno njihova prethodna partija. Nas ne interesuju sinekure, službenička mjesta i poklonjenje direktorske funkcije;

Treće, Cdu se od početka svog djelovanja zalagao za saradnju i jedinstvo crnogorskih demokratskih političkih snaga. SD nastavlja da se zalaže da im neko dodijeli mjesto "partnera" u vladajućoj koaliciji. Mislimo da za to postoje realne osnove ako u svakoj crnogorskoj opštini bude otvoren po jedan aerodrom i na mjesto direktora bude postavljen kadar SD, na radost rodbine, budućih zaposlenih i njihovih porodica;

Četvrto, i najvažnije, Cdu je osnovana upravo zbog toga da bude partija koja će pomoći da se prekine sa klijentelističkom politikom, sa vječitim satelitima vlasti i sa službeničkim partijama.

Zato nas uopšte ne interesuje da budemo u koaliciji sa SD, ni na parlamentarnim izborima, a najmanje u Budvi, đe će naša samostalna lista "Volimo Budvu!" pokazati pravu snagu i vrijednost ideja, programa i ljudi koje promoviše naša stranka”, navodi se u saopštenju potpredsjednice Ivanović.

 

Portal Analitika