Društvo

Vojinović: Milošević me prevario, stan će u najkraćem roku biti prazan

Pomoćnik direktora ZZZ CG, Danilo Vojinović, uputio je pismo povodom izjave Rada Miloševića, direktora te institucije, oko korišćenja službenog stana.
Vojinović: Milošević me prevario, stan će u najkraćem roku biti prazan
Portal AnalitikaIzvor

Pismo prenosimo integralno.

Tačno je da sam koristio stan ZZZ više od dvije godine. 

Obavještavam javnost da će stan u najkraćem roku biti prazan i da neću biti više u njemu. Odlučio sam se na ovaj postupak vjerujući da kao pomoćnik u Zavodu imam pravo da u regularnoj proceduri dobijem stan na korišćenje.  U junu ove godine sam iselio iz stana, kako bi se stan stavio na raspolaganje Zavodu i čekao proceduru o dodijeli u skladu sa zakonom. Da je stan bio slobodan, konstatovala je u junu i komisija ZZZ CG koju je formirao novi direktor, Rade Milošević. 
Međutim, nakon nekoliko dana u razgovoru sa g-dinom Miloševićem, dogovoreno je da se vratim u stan. Tom prilikom g-din Milošević je kazao da što se njega tiče neće biti nikakvih problema, da mogu slobodno da koristim stan, i da, ako sam saglasan, se pokrene procedura za dodjelu stana.
Nažalost, prevario me je.

Naivno vjerujući g-dinu Miloševiću uselio sam se u stan, a zatim 13. avgusta iz štampanih medija saznajem da je protiv mene pokrenut disciplinski postupak jer sam nezakonito koristio isti. Siguran sam da g-din Milošević ne bi ovo iznio u javnost da sam bio njegov poslušnik i da sam se pridružio njegovim neosnovanim optužbama protiv bivših direktora u zavodu. U obraćanju medijima g-din Milošević kaže da se radi o pomoćniku koji je stao u zaštitu Zorana Jelića od njegovih optužbi koje je tužilaštvo odbacilo. Ovo jasno govori o pokušaju g-dina Miloševića da mi se osveti za neposlušnost, pa me i suspenduje sa posla mimo pravila i zakona lex specialis.
Sve ovo potkrepljuje i činjenica da se g-din Milošević nije libio da me i pismom upozori, 6. jula, da sam predmet njegove pažnje i da će me, kako kaže, u narednim danima obavijestiti o daljim potezima u vezi osnovanih sumnji koje ima u vezi samnom, ostavljajući mi tako vremena da se “popravim”.
Tom prilikom mi zabranjuje bilo kakva medijska istupanja i kaže da ću biti sankcionisan u skladu sa zakonom i njegovim ovlašćenjima, ukoliko to bude slučaj.
Očigledno je pokušavao da me “urazumi” pa je slao ovakva prijeteća pisma. Kako nije uspio, odlučio se da me javno kompromituje.

Jasna je bila uloga g-dina Miloševića, a to je da se bavi istragama o navodnim kriminalnim radnjama u Zavodu, zapostavljajuci osnovne poslove koji su od ključnog interesa za nezaposlena lica i poslodavce i druge korisnike usluga.
Ipak, ni po koju cijenu neću prihvatiti njegovu prljavu igru, ni po cijenu posla a još manje stana, javnog blaćenja, ili bilo čega drugog. 
G-din Milošević je poslednja osoba kojoj bi dozvolio da se “igra” sa mojim ljudskim i profesionalnim integritetom.
Grešku koju sam napravio ulazeći u stan ću ispraviti i spreman sam da snosim svaku odgovornost.
Ovom prilikom ne želim da se branim od ostalih optužbi i izmišljanja g-dina Miloševića, ni da govorim o sebi, ili o njegovim djelima ili nedjelima prije, i sada u zavodu, neka svako nosi svoje breme i neka o tome sude nadležne institucije i naravno javnost.

Portal Analitika