Vaterpolo

OI - ''Ajkule'' sa Španijom, RADOVIĆ: Osjećamo veliko olakšanje i zadovoljstvo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće sjutra sa Španijom utakmicu posljednjeg, petog kola B grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.
OI - ''Ajkule'' sa Španijom, RADOVIĆ: Osjećamo veliko olakšanje i zadovoljstvo
Portal AnalitikaIzvor

Obje selekcije kolo prije kraja takmičenja po grupama obezbijedile su plasman u četvrtfinale. Izabranici selektora Vladimira Gojkovića nakon četiri kola imaju polovičan učinak, po dva trijumfa i poraza.

Savladali su Francusku 7:4 i selekciju Sjedinjenih Američkih Država (SAD) 8:5, dok su poraženi od Hrvatske 8:7 i Italije 6:5. Španija je upisala tri trijumfa i poraz. Startovala je porazom od Italije 9:8, nakon čega su uslijedili trijumfi protiv SAD 10:9, Hrvatske 9:4 i Francuske 10:4.

''Osjećamo veliko olakšanje i veliko zadovoljstvo, nakon dva  bolna poraza,  koja smo doživjeli, iako smo igrali dobro, posebno sa Italijom. Prvi cilj je ispunjen, sada slijedi najbitniji i najteži meč. Čekamo rasplet da vidimo ko nam je rival i da, naravno, pokušamo da pobijedimo. Neće zavisiti puno od nas. Trebalo bi da odigramo normalnu utakmicu protiv Španije, ali i da pokušamo da poboljšamo neke djelove igre. Cijele pripreme gradili smo na odbrani, znajući da nam napad nije tako ubojit kao kod drugih selekcija. I nas analiziraju svi, a možda nemamo tako dobar napad kao, recimo, na EP u Beogradu, ali odbranom se može postići dosta toga. Stvaramo šanse, a možda smo bili i u grču, zbog važnosti utakmica. Imamo, međutim, dosta vrlina, dobrih kombinacija u napadu i vjerujem da ćemo proraditi. Ali, mi smo odbrambena ekipa i mislim da ne treba da mijenjamo takav stil, kazao je Aleksandar Radović.

Istog mišljenja je i Darko Brguljan...

'' Lakše nam je mnogo, nakon pobjede u iscrpljujućoj utakmici, i fizički i psihički. Bili smo istrošeni, ali kada se dobro završilo, lakše smo zaspali...Odbrana je na cijelom turniru onakva kakvu smo htjeli. Neće biti lako da je zadržimo, jer teško je velike ekipe ograničiti na 5-6 golova. Moramo da ostanemo na istom nivou, a napad da popravimo. Igrač više nije onakav kakav bismo željeli, sa igračima kakve imamo realizacija je mogla da bude mnogo bolja. I protiv SAD smo imali napade bez ideja, što ne smije da se desi u četvrtfinalu,  jer jedan napad može sve da odluči. 

Crnogorski vaterpolisti pobjedom bi takmičenje u grupi završili kao trećeplasirani, dok bi u slučaju remija ili poraza bili četvrti. Utakmica će u 17 sati i 50 minuta. U ostalim mečevima B grupe, u 20 sati i 30 minuta sastaće se SAD i Italija, dok će u 21 sat i 50 minuta rivali biti Hrvatska i Francuska. 

Portal Analitika