Politika

Lekić: Umjesto kockarske ekonomije počnimo sa ozbiljnom politikom

Izražavajući zadovoljstvo da današnji sastanak Opštinskog odbora u Pljevaljima izražava novu potvrdu osmišljenog dijelovanja DEMOS-a u Miodrag Lekić je naglasio da su hitne i kvalitativne promjene u našoj zemlji osnovni društveni cilj, čiji početak treba da označi pobjeda snaga opozicione demokratske alternative.
Lekić: Umjesto kockarske ekonomije počnimo sa ozbiljnom politikom
Portal AnalitikaIzvor

Lekić je istakao da DEMOS smatra,takođe, prioritetnim definisanje ozbiljne politike u oblasti energetskog sistema Crne Gore i u tom dijelu dominantne uloge opštine Pljevlja koja mnogo više daje crnogorskoj državi nego što od njedobija.

''DEMOS podržava ne samoizgradnju drugog bloka Termoelektrane, već se bori da umjesto aktuelnih improvizacija konačno započnu transparenetna, javno odgovorna i ekonomski trajna riješenja u interesu Crne Gore i opštine Pljevlja. Vrh vlasti i klijenti oko nje moraju shvatiti da energetski sektor ne smije više biti predmet tajnih i kockarskih poslova, kao što u Eleltroprivredi moraju napustiti koncept trgovačkog preduzeća.  DEMOS zastupa da prema Elektroprivredi i čitavom energetskom kompleksu se mora prilaziti kao primarnom državnom - nacionalnom bogatstvu i resursu i da na tim premisama treba definisati državnu politiku'', istakao je Lekić.

Siguran je, kako navodi, da će visoki organ DEMOS-a donijeti javno odgovornu odluku, a kao i do sada u demokratskoj atmosferi sa visokim stepenom jedinstva.

"Sjutra će pažljivo biti analizirani opozicioni domašaji DEMOS-a za 86 dana u vlasti koja inače traje 26 godina”, poručio je lider DEMOS-a. 

Portal Analitika