Društvo

FZO raskida ugovor sa ordinacijom "Đorđević"

Fond za zdravstveno osiguranje raskinuće ugovor sa stomatološkom ordinacijom „Đorđević“. Ta odluka, epilog je kontrole kojom su utvrđene nepravilnosti u radu te ordinacije, odnosno povrede ugovora o pružanju stomatoloških usluga, piše Pobjeda.
FZO raskida ugovor sa ordinacijom "Đorđević"
Portal AnalitikaIzvor

Vanredna kontrola sprovedena je, kako je Pobjeda ranije i objavila, na osnovu prijave majke maloljetne djevojčice koja je tvrdila da joj je kćerka, suprotno propisima, registrovana bez njene saglasnosti u stomatološkim ambulantama „Đorđević“ i „Šaulić“ kao i da joj je u elektronskom kartonu upisano da su navodno pružane određene stomatološke usluge. Ona je slučaj prijavila Fondu 3. juna.

Reagujući na pisanje Pobjede, vlasnica ambulante „Đorđević“ Ljiljana Đorđević kategorično je odbacila sve optužbe tvrdeći da u svojoj ordinaciji nikad nije ništa radila mimo zakona. Ipak, kontrolori Fonda utvrdili su suprotno.

Nepravilnosti

- Utvrđeno je da se u stomatološkoj ambulanti „Đorđević“ ne nalazi izjava o izboru/promjeni izabranog stomatologa potpisana od roditelja djeteta, što predstavlja povredu Ugovora o pružanju stomatoloških usluga koji definiše obavezu upoznavanja korisnika zdravstvene zaštite, odnosno roditelja djeteta, o postupku izbora doktora stomatologa – piše u izvještaju Fonda.

Kako su saopštili, na osnovu utvrđenih nepravilnosti, odnosno utvrđene povrede Ugovora o pružanju stomatoloških usluga, Fond je predložio i pokrenuo postupak raskida ugovora sa stomatološkom ambu lantom „Đorđević“.

U saopštenju se ističe i da je kontrola pokazala da su elektronski nepravilno evidentirane određene usluge, „što predstavlja povredu Ugovora o pružanju stomatoloških usluga koji definiše obavezu da se u karton upiše početni status zuba, dijagnoza oboljenja, stomatološka usluga koja je pružena, materijal koji je korišćen, kao i datum kada je pružena, što potpisom ovjerava ordinirajući stomatolog“.

Pobjeda nezvanično saznaje i da slučaj maloljetne djevojčice o kojem smo pisali nije jedini, te da je kontrolom utvrđeno da je stomatološka ambulanta „Đorđević“ još jednog osiguranika registrovala bez njegove saglasnosti.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika