Abiznis

Direkcija za saobraćaj: Ne smije se odlagati sanacija mosta na Đurđevića Tari

Iako je lani Direkcija za saobraćaj u izjavi Pobjedi najavila da će sanirati i ofarbati ogradu na mostu na Đurđevića Tari, to se nije desilo. Istini za volju, asfaltom su prevučene obje trake kolovoza na ovom dijelu magistralnog puta Pljevlja- Đurđevića Tara.
Direkcija za saobraćaj: Ne smije se odlagati sanacija mosta na Đurđevića Tari
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od najatraktivnijih mostova na svijetu, međutim, ni ove godine nije osvijetljen, iako je preplavljen turistima, a ograda je nastavila da se kruni.

Naplata

Ništa se nije promijenilo i u odnosu na naplatu ulaznica za NP ,,Durmitor“ na mostu, iako su lani iz Direkcije upozorili Nacionalne parkove da je to nezakonito i preporučili im da naprave naplatne kućice.

Iz Nacionalnih parkova su kazali da je i ove godine jedna od 17 registar kasa NP ,,Durmitor“ na ulazu na most, opet u privatnom automobilu čuvara NP ,,Durmitor“.

- Do sada nije mnogo ulagano u most na Đurđevića Tari, pa smatramo da je njegova rekonstrukcija neophodna i neodložna, ali ni za ovu godinu nije planirana obnova mosta, koji osim svoje osnovne funkcije ima značaj kao turistička atrakcija, kao jedan od najljepših saobraćajnih objekata te vrste u svijetu - rečeno je Pobjedi iz Direkcije za saobraćaj.

Dodali su da rekonstrukciju mosta uopšte nije u planovima, te da bi, ukoliko uđe u plan Vlade, glavnim projektom sanacije bili definisani svi potrebni radovi, sa predračunskom vrijednošću.

- Poštujući propisanu proceduru, kandidovaćemo radove na mostu za plan Javnih nabavki za narednu godinu. To podrazumijeva planiranje finansijskih sredstava za osmatranja i ispitivanja, izradu projektne dokumentacije i sanaciju - u kompletu ili pojedinačno po fazama – kazali su predstavnici Direkcije za saobraćaj i upozorili da treba voditi računa da se ti poslovi ne mogu predugo odlagati, kako zbog tehničkog stanja, tako i zbog turističkih efekata i koristi koju donose.

(opširnije u Pobjedi)

foto:pvportal.me

Portal Analitika