Politika

PAJOVIĆ: Dobri odnosi Crne Gore i Kosova su faktor stabilnosti regiona

Odluka parlamenta Kosova da odgodi ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom neće izazvati probleme u odnosima Crne Gore i Kosova, kazao je za Televiziju Atlas predsjednik parlamenta Darko Pajović, te izrazio uvjerenje da će „pobijediti razum i tolerancija“.
PAJOVIĆ: Dobri odnosi Crne Gore i Kosova su faktor stabilnosti regiona
Portal AnalitikaIzvor

- Ne mislim da ćemo imati bilo kakvih problema u budućnosti i vjerujem da ćemo riješiti pitanje demarkacije između Crne Gore i Kosova na obostrani interes i, naravno, zadržavajući prijateljske odnose koje Crna Gora ima ne samo sa Kosovom, nego i sa svim susjedima, i to je nešto na što u današnjem svijetu, u kojem vladaju različiti trendovi, treba da budemo jako ponosni - bili mi Crnogorci, Albanci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani ili Hrvati. To je bogatsvo svih nas - rekao je Pajović.

On je dodao da nije imao kontakate s kolegama iz kosovskog parlamenta na ovu temu i rekoa da Crna Gora i Kosovo moraju da imaju dobre odnose „jer je to faktor stabilnosti za cijeli region“.

- Ja dozvoljavam svakome da iskaže mišljenje, pa i u našem parlamentu. Svjedoci ste da se vrlo često podigne temperatura oko nekih pitanja koja su od značaja i za državu i za građane, ali vjerujem u dijalog. Vjerujem u dobre odnose rukovodstava ovih država i vjerujem u potpunu svjesnost svih, i na Kosovu i u Crnoj Gori, i bilo gdje drugo u ovom regionu, da su nam mir, stabilnost i dobrosusjedski odnosi imperativ. Ne zbog naše generacije nego zbog generacije naše djece i svih generacija koje će doći - izjavio je Pajović.

Portal Analitika