Vaterpolo

PASKOVIĆ: Pao nam je kamen sa srca, ŠĆEPO: Bio je to rat u bazenu!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je selekciju Sjedinjenih Američkih Država (SAD) 8:5 (2:1, 0:0, 2:2 i 4:2) i obezbijedila plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira u Rio da Žaneiru.
PASKOVIĆ: Pao nam je kamen sa srca, ŠĆEPO: Bio je to rat u bazenu!
Portal AnalitikaIzvor

Vlado Gojković: „Vidjelo se da su igrači motivisani i ne bih imao šta da im zamjerim i da je bilo drugačije. Imali smo nekoliko šansi da prelomimo meč, njihov golman je imao nekoliko odličnih odbrana, ali je kasnije i Šćepanović bio na vrhunskom nivou. Dobili smo što smo htjeli, sada je najvažnije da se odmorimo i osvježimo, jer sada nam meč sa Španijom nije najvažniji, nego nam je najvažnije što ćemo uraditi u četvrtfinalu“.

Miloš Šćepanović: „Bio je to rat u bazenu, fizički iscrpljujuća, psihički naporna utakmica. Izdržali smo sve to i pobijedili. Siguran sam da bi bilo isto i da Amerikanci nisu imali ꞌbrutalitiꞌ, jer se tako utakmica odvijala. Kao što sam i rekao nakon dva poraza, nije bilo mjesta panici, vjerovali smo u sebe i u ono što radimo. Odbrana funkcioniše, to je najvažnije, moramo bolje u napadu, ali proradićemo, ne sumnjam“.

Vjekoslav Pasković: „Teška utakmica, znali smo što možemo da dobijemo, a šta da izgubimo. Pao nam je kamen sa srca, bili smo dovoljno jaki, jači od Amerikanaca da izdržimo važnost meča. Odbrana opet fenomenalna, a napad je bilo teško organizovati protiv izuzetno jakih i brzih američkih igrača. Ipak, popravili smo igrača više, hrabri sve to pred nastavak takmičenja“.

Dejan Udovičić: „Zaslužena pobjeda Crne Gore. Moji igrači su se borili kao lavovi, kao što uvujek i rade. Mi smo, međutim, najmlađa ekipa na turniru i da bismo dobili ekipu kao što je Crna Gora moramo da damo više od maksimuma, a da protivnik ne bude na najboljem nivou. Crna Gora je mnogo iskusnija i bilo bi iznenađenje da tim sa prosjekom od 31 godinu ispusti šansu u trenucima kada četiri minuta ima igrača više u bazenu''.

Portal Analitika