Vaterpolo

OI: Savladani Amerikanci, "ajkule" u četvrtfinalu!

Vaterpolisti Crne Gore igraće u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju. ''Ajkule'' su u jako važnom meču savladale SAD-e 8:5 (2:1, 0:0, 2:2 i 4:2) pa im slijedi duel sa Špancima za što bolju poziciju pred eliminacionu fazu. To je drugi trijumf crnogorskih vaterpolista u B grupi, nakon što su na startu slavili protiv Francuske. Upisali su i dva poraza protiv Hrvatske i Italije. Selekcija SAD doživjela je treći poraz i ostala bez šansi za plasman među osam najboljih.
OI: Savladani Amerikanci, "ajkule" u četvrtfinalu!
Portal AnalitikaIzvor

Nakon minut ipo igre Klikovac je pogodio za 1:0 sa igračem više, a četiri minuta kasnije izjednačio je Bonani. No, u finišu prve dionice Saša Mišić postiže gol za vođstvo ''ajkula'' od 2:1.

Golova nije bilo u narednih osam minuta, a onda nakon greške naše odbrane Semjuels je poravnao na 2:2 na nešto više od četiri minuta do kraja treće četvrtine.

Pasković koristi situaciju sa igračem više i ponovo dovodi u vođstvo našu selekciju, na drugoj strani ponovo je briljirao Miloš Šćepanović.  Na minut ipo do isteka, tajm-aut Gojkovića, Crna Gora je opet iskoristila igrača više, ovaj put precizan je bio Darko brguljan za 4:2. Ali, već u sljedećem napadu smanjio je Man, i to je bio rezultat pred posljednjih osam minuta.

Na startu četvrte dionice, peterac nije iskoristio Janović, ali su naši imali četiri minuta igrača više zbog brutaliija koji je dosuđen Amerikancima. Koji sekund kasnije, Mlađan je bio precizan za 5:3.

Nevjerovatna greška Mlađana Janovića u napadu, kontra Kupida i Amerikanci sa igračem manje smanjuju na 5:4.No, dva gola prednosti brzo vraća Darko Brguljan na pet minuta do kraja.

Amerikanci su ponovo postigli gol sa igračem manje, ovaj put preko Semjuelsa, ali već u sljedećem napadu Draško Brguljan vraća plus dva. Odličnom odbranom zaustavili smo Amerikance i tako stigli do druge pobjede na takmičenju, pobjede kojom smo izborili četvrtfinale Igara. Toni Petrović je postavio konačnih 8:5.

Član stručnog štaba crnogorske vaterpolo reprezentacije Petar Porobić zbog smrtnog slučaja u porodici morao je da napušti Olimpijske igre u Riju.

U crnogorskoj selekciji dva gola postigao je Darko Brguljan, a po jedan Filip Klikovac, Saša Mišić, Vjekoslav Pasković, Mlađan Janović, Draško Brguljan i Antonio Petrović. Dvostruki strijelac za SAD bio je Džošua Semjuels, dok su po jednom crnogorskog golmana Miloša Šćepanovića savladali Bret Bonani, Džon Man i Luka Kupido.

Uspješni u B grupi bili su i vaterpolisti Hrvatske, koji su savladali Italiju 10:7 i upisali treći trijumf. Sat i 50 minuta poslije ponoći rivali biti Španija i Francuska. 

Crnogorski vaterpolisti u petom kolu, u nedjelju u 17 sati 50 minuta, igraće sa Španijom.

statmneusa1208-1statmneusa1208-2

(Foto: Rojters)

Portal Analitika