Abiznis

Tonino Maljo novi izvršni direktor EPCG

Odbor direktor Elektroprivrede Crne Gore imenovao je danas Tonina Malja (Tonino Maglio) za novog izvršnog direktora te kompanije, te ujedno prihvatio ostavku dosadašnjeg izvršnog direktora Stefana Pastorija.
Tonino Maljo novi izvršni direktor EPCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako su istakli iz EPCG, Stefano Pastori je bio na funkciji izvršnog direktora od novembra 2013. godine, a ostavku je podnio iz ličnih razloga - zbog zdravstvenih problema.

- Novi izvršni direktor EPCG, Tonino Maljo, ima dugo radno iskustvo na polju energetike u svojstvu poslovnog i tehničkog direktora. Na mjesto izvršnog direktora EPCG dolazi sa pozicije izvršnog direktora u termoelektrani na ugalj u Brindiziju - Edipower A2A Grupa, na kojoj je bio od 2007. godine. Prije ove funkcije, u istom preduzeću obavljao je poslove direktora proizvodnje i zamjenika direktora, dok je od jula 1992. godine bio je, između ostalog, direktor Sektora za projektovanje i automatizaciju u Rafineriji nafte u Tarantu (ENI Grupa) i direktor hemijskog pogona u Chemgas S.r.l. (Sapio grupa) - stoji u biografiji novog direktora EPCG.

Kompanija je ujedno uputila zahvalnost Pastoriju „na angažovanju i profesionalnosti koje je pružio tokom skoro tri godine rada u EPCG“.

- Novi izvršni direktor EPCG imenovan je u skladu sa usaglašenim ugovorom između akcionara EPCG, Vlade i A2A, što znači na period do kraja važenja ugovora tj. do kraja 2016. godine. Vjerujemo da će novi izvršni direktor, koji je orjentisan ka ostvarivanju poslovnih rezultata i sa značajnim iskustvom u  oblasti pružanja visokog nivoa usluga na polju energetike, doprinijeti daljem razvoju kompanije, za dobrobit akcionara, zaposlenih, klijenata i, uopše, energetskog i ekonomskog sektora Crne Gore - ističu iz EPCG. 

Foto: brindisireport.it

Portal Analitika